27 Şubat 2014 Perşembe

ŞUBAT AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

 

KİTABIN ADI

Bilinmeyan Bir Kadının Mektubu (Brief Einer Unbekannten)

KİTABIN YAZARI
Stefan Zweig
KİTABIN ÇEVİRMENİ
Ahmet Cemal
KİTABIN YAYINEVİ
T. İş Bankası Kültür Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2013
KİTABIN BASKI SAYISI
2. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
62 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
9/10 


Karşılıksız ya da imkansız aşklar edebiyat dünyasında sık işlenen konulardır. Pembe dizilerde çokça kullanılan bir temadır.

Usta yazar Stefan Zweig bu uzun hikayesinde benzer bir konuyu işlemekle birlikte hikayeyi okunan tek bir mektupla soluksuz okunan bir hikaye haline getiriyor. “Tanımış roman yazar R.’nin bir seyahat dönüşü kendisini bekleyen mektupları açıp…” okumasıyla başlayan bu hikaye, tek bir mektupla nasıl gerilimli bir hikayenin kurgulanabileceğini usta işi bir kalemden anlatıyor.

Artık klasik bir yazar sayılan Zweig’ı okuyun, seveceksiniz.

2 yorum:

  1. Bir pembe dizi konusunun, nasıl karanlık .. nasıl aydınlık.. nasıl hayâl ve nasıl gerçek olabileceğini anlatır.. Saymayı unuttuğum yıllar öncesi okumuştum. ve hiç unutmadım.
    Siz bir hukuk adamısınız ama gözümde mükemmel bir eğiticisiniz sevgili Mehmet Bilgehan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili hanımefendi, değerleri paylaşmak her zaman önemlidir. Eğer bir yazar yazdıklarıyla dünya çapında bir değer olabilmiş ise, onu diğerlerinden ayrı ve farklı kılan noktaları anlayabilmek zaten edebiyatın temelini oluşturur. Hemen herkes "karşılıksız aşk"ı bilir. Ama anlatabilmek ve bu anlamda farklı olabilmek elbette Stefan Zweig gibi edebiyat devlerinin işi. Okumak elbette güzel ve hayatı anlamada çok önemli bir araç. ama okurken seçici olmak ve gerçek edebiyatı okumak. Benim de tüm çabam bu.
      İlginize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

      Sil