24 Şubat 2014 Pazartesi

ŞUBAT AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1

 
KİTABIN ADI

Osmanlı’nın Son Savaşı Turan Hayalinden Sevr’e-

KİTABIN YAZARI
Erdoğan Aydın
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Kırmızı Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
2012
KİTABIN BASKI SAYISI
2. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
567 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
9,5/10 (Az sayıda dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
9/10 


Osmanlı’nın girdiği son savaş olan 1. Dünya Savaşı’ndan kaybedenler arasında çıkmasıyla yaşanan bir dizi acılardan sonra cumhuriyetimizin kuruluşu gerçekleşti.

Tarih kitaplarından öğretilen genel bilgiler, Goeben ve Breslau kruvazörlerinin, İngiliz donanmasından kaçarak boğazları geçip İstanbul’a sığınmasından itibaren gelişen bir dizi olayla Osmanlı’nın savaşa girdiği yolundadır. Titiz bir araştırmacı olarak yazar, bazı kayıp belgelerin ışığında, anlatılan tarihin gerçeklere uymadığını Enver Paşa’nın bu savaşa girilmesinden etkin ve aktif bir rol oynadığını ortaya koyuyor.

Kitap tamamen savaş öncesi gelişen olaylar, toplantılar, belgeler ve anılardan oluşmakta. Bir dönemin ayrıntılı anlatımı, özellikle tarihe meraklıları oldukça tatmin edecek nitelikte.

2 yorum:

  1. doğru bildiklerimizin yanlış olduğunu gösterebilen tarihi çok seviyorum , inş bu kitabı da okuyacağım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarih gibi son derece ciddi ve tamamen belgeye dayanması gereken bir bilim dalında ne yazık ki çok atmasyon, hiçbir ipe sapa gelmez iddialarla ortaya çıkan ve konuda tam fikir sahibi olmayan kitleleri zehirleyen yayınlarda mevcut. bu anlamda farklı bir sese kulak verirken aslında çok dikkatli olmak gerekir. Sadece "aykırı" yayın diye saçma bilgilere kapılmamak önemli.
      Kitabın yararlı olması ve ufuk açması dileğiyle sevgi ve saygılar sunuyorum.

      Sil