3 Şubat 2014 Pazartesi

OCAK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2



KİTABIN ADI

Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir

KİTABIN YAZARI
Ali Türkşen
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Kaynak Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2013
KİTABIN BASKI SAYISI
8. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
373 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 



Gömülmüş cephane uydumalarıyla Deniz Kuvvetlerimiz üzerinde büyük bir tasfiye planı gerçekleştirildi. Hiçbir biçimde ciddi delillere dayanmayan uydurma delillerle yüzlerce fevkalade eğitilmiş askerimizin hem geleceği karartıldı ve hem de kendilerine, ailelerine sonsuz acılar yaşatıldı. 2 çok değerli subayımız bu alçakça saldırıyı kabullenmeyerek intihar etti.

Şimdi yeni yeni kurulan komployu birileri anlamaya başladı. Delillerin sahte olduğu günyüzüne çıkmaya başladı. Daha önce tanıttığım Cem Gürdeniz’in kitabıyla Deniz Kuvvetlerimizin neden yok edildiğinin tarihçeli bir anlatımını yapan kitabından sonra, Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in bu kitabında da özellikle SAT komandolarına yönelik saldırının detayları anlatılıyor.

Kitapta, anlatılan tüm acıları beraber yaşıyorsunuz. Ancak özellikle Sayın Ali Türkşen’in özellikle altını çizdiği ve kitabında sürekli vurguladığı husus, bu saldırıya Deniz Kuvvetleri özelinde TSK’nın, son derece hazırlıksız yakalandığı ve hiçbir önlem geliştiremediği noktası. Burada vurgulanan husus, askeri kademelerin olanlardan habersiz olmaları/kalmaları, astlarına güven duymamaları, bana da bulaşır diyerek sessiz kalmaları ve sonuçta kendilerinin de içeri alınıncaya kadar bir anlamda olayların anlamını çözmekten bihaber davranmaları. Sonuçta bir savaş ortamında birlikte can verecek ordunun aslında küçük kariyer hesaplarıyla ne derece zaaflı bir yapıda olduğunun ortaya çıkması.

Alınacak çok ders var. Herkesin ve tüm kurumların. Ama öncelikle halkın yani bizlerin. Günümüzde gerçeklerin hiç de bize gösterildiği gibi olmadığını, yapılanların aslında
büyük bir planın parçası olduğunu bilmek ve oyunu bozabilmek… en önemli husus bu…




                                                                

2 yorum:

  1. Merhaba Mehmet Bey,

    Bu millet her zaman kahramanlar çıkardı, çıkarmaya da devam edecek. Onlara sonsuz minnet ve şükran borçluyuz... Ne mutlu Türk'üm diyene! Saygılarımla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuza sonsuz teşekkürler. Varlıkları bizim için onur olan bu insanlara sahip çıkmak çok önemli. Saygı ve sevgilerimle.

      Sil