20 Şubat 2014 Perşembe

OCAK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 7

 
KİTABIN ADI

İsa ve Havarileri

KİTABIN YAZARI
Ergün Poyraz
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Tanyeri Kitap
KİTABIN BASKI YILI
2014
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
366 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
9,5/10 (Az sayıda dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
8/10 


Temmuz ayı geldiğinde esaretteki günleri 7. Yılını dolduracak olan Ergün Poyraz, Silivri’yi kitap üretim evine çevirmiş durumda. Sürekli üreten yazar birilerini kızdırmaya devam ediyor ve edecek gibi de.

Bu kitabında, Hıristiyanlığın kutsal saydı 4 İncil’den yola çıkıyor. Kitapların metinlerindeki derin çelişkileri su yüzüne çıkarıyor, farklı anlatımlardan yola çıkarak bir çok olayın hayali ve uydurma olduğuna ilişkin kanıtlar sıralıyor.

Gerçekte İncillerin kutsal kitap niteliği olmadığı, metinlerde geçen ve İsa’ya mal edilen sözlerin ve olayların farklı cereyan tarzlarından giderek, bu dinin gerçekte tanrısal olmadığı, İsa’nın sağlığında sadece Yahudiliğin reformuna ilişkin girişimlerde bulunduğunu, ancak ölümünden 2 yüzyıl sonra önce Paulus’un ve sonra da İmparator Contantinus’un gayretleriyle Hıristiyanlığın bir din haline getirildiği ancak kutsal kabul edilen 4 kitaptaki birbirine aykırılıklar sebebiyle İncillerin semavi olmadıkları yargısına varıyor.

Özellikle Hıristiyanlığa ilişkin fazla derin bilgisi olamayanlar için fazla karışık gibi görünebilir. Ancak İsa’nın hayatı ve İncil’de geçen vakalar yönünden biraz bilgi olanlar için akıcı ve sürükleyici bir kitap. Okumakta fayda var.

4 yorum:

  1. çok enteresan bir şey zannımca , üzülerek söylüyorum ki bu üretken yazarla tanışmamışım daha önce , umarım yakında tanışabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumanız dileğiyle, umarım yorumlarınızı paylaşırsınız. Sevgiler, saygılar.

      Sil
  2. üzerine çok konuşulmasına rağmen yine de ilgi çekici bir kitap olmuş... merak ettim doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göksel kitaplar konusuna ilginiz varsa faydalı olabilir. İyi dileklerimle saygılar.

      Sil