10 Şubat 2014 Pazartesi

OCAK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 4

 
KİTABIN ADI

Yengeç AdımlarıylaSıcak Savaşlar ve Medyatik Popülizm (A Pesso di Gambero –Guerre Calde e Populismo Mediatico)

KİTABIN YAZARI
Umberto Eco
KİTABIN ÇEVİRMENİ
Şemsa Gezgin
KİTABIN YAYINEVİ
Doğan Kitap
KİTABIN BASKI YILI
2012
KİTABIN BASKI SAYISI
13. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
384 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Blogda kitap yorumlarımı takip edenler, Umberto Eco’ya olan hayranlığımı bilirler. Günümüzün yaşayan en değerli Edebiyatçı ve entelektüellerinden olan Eco, bilimsel çalışmaları, kitaplarının yanı sıra dergi ve gazete gibi süreli yayınlarda da çağının tanıklığını yaptığı yazılarıyla tanınır.

Olağanüstü tarihsel bilgisi yanında içine hiciv kattığı yazıları gerçek değerini ortaya koyan minik özetlerdir kanımca. Bu kitapta 2000-2005 yılları arasında bazı gazete ve dergilerdeki makaleleri ile bazı konferans metinleri bir araya getirilmiş. Değerli yazar bu kitabında sadece siyaset ve iletişim konusunda yazılarını toplamış.

Gerçek edebiyatçı, yazdığı roman ve hikayelerin dışında, çağının ve ülkesinin tanığı olan ve bir anlamda iktidardan etkilenmeden görüşlerini ortaya koyabilen –aydın cesareti- olan insandır bana göre. Kendi naif dünyasında kalmayıp gelişen olaylar karşısında söyleyeceği olan insandır.

Kanımca Türk okuru Eco’yu yakından tanımalı bu güzel dünya vatandaşının değerini kavramalı hala onunla aynı çağda yaşıyor olmanın kıvancını tatmalıdır.



2 yorum:

  1. Gülün Adı ile bu yıl bir başlangıç yapmak istiyorum Eco'ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eco ile tanışmak için mükemmel bir başlangıç olur. Daha önce filmini seyrettiyseniz kötü bir aktarım olduğunu söyleyebilirim. Keyifli bir okuma sizi bekliyor. (Yalnız söz aramızda, hıristiyan ortaçağı için çok iyi bilgiler edineceksiniz.)
      Son tanıttığım bu kitap bendeki 19. Eco kitabı Henüz birkaç eksiğim var galiba.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil