22 Kasım 2013 Cuma

TORREMOLİNOS, BENALMADENA, FUENGİROLA, MARBELLA, PUERTO BANUS

Endülüs gezimizde 3. Günümüzün sabahında kısaca “Costa Del Sol” olarak tabir edilen ve Malaga’dan Tarifa’ya kadar olan tüm kıyı sahilinde Marbella’ya kadar kıyıyı takiben yol aldık.






 İspanya’nın bu güney kıyıları, bazı kayalık dağların haricinde bütünüyle sahil. Böyle olunca da tüm kıyı yerleşime açılmış vaziyette. Malaga’dan Marbella’ya kadar kıyı yolculuğumuzda saydığımız yerleşimler birbirlerine tamamen bağlanmış vaziyette. Birbirlerinden ayrılmasını sadece tabelalardan izleyebiliyorsunuz. Sahile kadar tüm kıyının oteller ve evlerle dolu olmasına karşın sahillerin neredeyse tamamı halka açık. Herhangi bir ücret ödemeden sahilde oturup, güneşlenip denize girme şansınız var. Şemsiye ve güneşlik ücrete tabi. Kafelerin tuvaletleri halka açık. Duşlar ücretsiz.





Planımızda öğleye kadar Marbella’ya ulaşıp öğle yemeğinden sonra sahilden ayrılma planımız olduğundan bu yerleşimlerde fazla oyalanmadık. Sadece öğle yemeğinden sonra tüm kıyının en sosyetik ve popüler olan Puerto Banus’a ayrıca uğrayıp limanda biraz dolaştık. Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Puerto Banus çok sayıda pahalı yatın demirli olduğu ve 3 adet Bentley’i yan yana görebileceğiniz bir mekan.







2 yorum:

  1. Yine güzel ve iç acıcı görsellerle dolu bir yazı..Dikkatimi çeken bir iki şey oldu, sokaklar tertemiz tek çöp yok, engebeli bozuk yollar yok. Sonra gözümüzü kirletircesine reklam panoları işyeri ilanları yok. sadelik dolu her yer.. Bir de plajların ücretsiz olması ne güzel.
    bu yaz eşimle seferihisar sığacığa gittik.. bir plaj vardı arabayla geçiş ücretli dediler şaşırdık.. arabadan indik yaya girelim dedik yine para istediler hoppalaaa dedik nasıl yani ? belediyenin kuralıymış peki dedim bu ücret karşılığında şezlong duş şemsiye vs yararlanabiliyormuyuz dedik hayır dediler e o zaman bu nedir ? dikaktimizi çeken oraya dolmuşla gidenlerden ücret alınmıyor bu nedir şimdi saçmalık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Batı, uygarlığın anahtarı olarak halkın yaşam düzeyini artırmak, refahı geliştirmek ve halkın yaşamını kolaylaştırmak üzerine bir dizi önlemi bulmuş ve fiilen uygulamakta. Bizde ise halk hala yolunacak bir tavuk olarak algılanıyor. aradaki fark bu!
      Sevgi ve saygıyla

      Sil