4 Kasım 2013 Pazartesi

ÇUBUK KARAGÖL YÜRÜYÜŞÜ

Bir süredir, yürüyüş gruplarının standart rotalarından ve yürüyüş tempolarından sıkılan arkadaşlarımızın başlattığı bir yürüyüş grubu oluşumu hayata geçirilmekte. “Bağımsız Yürüyüş Grubu” adı altında herhangi bir ticari kaygı gütmeden ve genellikle dar arkadaş grubu içerisinde, masrafların ortaklaşa paylaşılarak yapıldığı, belli yörede bir süre yürüme ve daha sonra uzunca bir yemek ya da mangal partisiyle sonuçlanan grup düzenlemeleri yapılmakta.

Neredeyse tamamı yıllardır birlikte yürüyen arkadaşlarımızın oluşturduğu grup bu hafta sonu Çubuk Karagöl’e giderek bir çevre yürüyüşü ve daha sonra göl kenarında piknik kararı alınca davet üzerine katıldım.

Ancak grubun tanınırlığı o denli artmış ki sabah araç geldiğinde grubun 27 kişi olması oldukça şaşırtıcı idi. Dahası pek çok talebi, geri çevirmek zorunda kalmışlar.

Kalabalık grupla uzun ve sert yürüyüş yapmak çok olanaklı değil. Kaldı ki ilk kez bir doğa yürüyüşüne katılan ve piknik çerçevesinde gelenler de olunca, yürüyüşümüz daha çok çevre gezisi biçiminde oldu. Saat 11.00’e doğru başlayan yürüyüşümüzü, havanın erken kararacak olması ve piknik hazırlıkları sebebiyle saat 14’de önce sonlandırıp göl kenarında yaptığımız mangal partisi ve kısa bir göl turu ile günü tamamlayarak saat 16.00’da turşu vs alışverişi için Çubuk’a inerek geçirdiğimiz bir saatin ardından 18.300 dolaylarında Ankara’ya döndük. Güzel bir havada doğada dolaşmanın rotasız yürüyüş keşifleriyle neşeli bir hafta sonu daha geride kaldı.

8 yorum:

  1. Yeni bir haftaya, doğadan aldığınız enerji ile formda ve zinde girmişsin.. harika olmuş.)

    Size ve ailenize güzel bir hafta dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, tüm güzel günler sizlerin olsun. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  2. Güzel bir sonbahar günü doğada yaşamak ne güzel.Mehmet Bey Denizli'de olsanız bizimle olurdunuz ;doğa severler hemen her hafta sonu biryerlerde oluyoruz .Yeni yerler gördükçe yaşam sevincimiz yenileniyor...Size nice doğa yürüyüşleri diliyorum.Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizli memleketim, uzun süre yaşamasam da akrabalarımın varlığı ötesinde her zaman sevdiğim, gitmekten hoşlandığım bir yer. elbette çok güzel köşeleri var. Umarım bir gün bana da kısmet olur. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  3. Ne güzel değerlendirmişsiniz hafta sonunu kısa kollu giyinenler falan.. kış daha gelmedi yurdumuza :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Ankara'da hala baharı yaşıyorum. birkaç haftaya kadar bozacak hava. Olabildiğince doğada zaman geçirebilmek çok güzel. Sevgi ve dostlukla.

      Sil
  4. Güzel bir gündü sağlıcakla BURAK

    YanıtlaSil