20 Kasım 2013 Çarşamba

BALCON DE EUROPA – NERJA

Endülüs gezimizde, daha önce anlattığım gibi Elhamra Sarayı’na giriş biletlerimizi öğleden sonraya almış olduğumuzdan o günün sabah proğramına yol üzerinde bulunan Nerja’yı ilave etmiştik. Malaga iline bağlı ve 50 kilometre mesafedeki bu şirin sayfiye sabah saatlerinde geçtik.

Nerja’nın mağara ve su bentleri gibi başka ilginç noktaları da bulunmasına rağmen zamanımız yeterli olmadığından sadece ilçenin merkezinde bulunan ve “Balcon De Europa” (La Bateria) olarak tanınan, denize karşı oldukça yüksekten güzel bir seyir noktasını görmek istedik.

Balcon De Europa isminin, 1885’deki depremden sonra kenti ziyaret eden Kral Alfonso XII’nun uca kadar gelip; “Burası Avrupa’nın balkonu” demesinden doğduğu kabul ediliyor.

Terasta sergilenen toplarda İngilizlerle 1812’de yapılan “Peninsular Savaşı”dan kalmış. Nerja’nın tarihinin 8. Yüzyıla Emeviler dönemine kadar gittiği belirlenmiş. Nerja’nın bugün nüfusu 22.000 civarında. Nüfusun %30’unu yabancıların oluşturduğu ve İngilizlerin 2.600 kişi civarında yerleşik nüfusu olduğu söyleniyor.






Fazla vakit ayıramadığımız ama yolunuz düştüğünde en azından bir yarım gün gezebileceğiniz ve eğer mevsim uygunsa denize girebileceğiniz şirin bir belde.

2 yorum:

  1. Merhabalar.

    Gezi paylaşımlarınızı da çok güzel ve son derece yararlı buluyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey, ilginize ve değerli katkınıza candan teşekkürler. Güzelliklerin paylaşıldıkça değer kazandığına inandığımdan olabildiğince göstermeye ve anlatmaya çalışıyorum. Saygılar sunuyorum.

      Sil