25 Ocak 2013 Cuma

GİRNE'DE BALIK KEYFİ

Gezmeyi seviyorsanız gezdiğiniz ülkelerdeki değişik mekan ve tarihi eserler yanında gidilen ülkenin yerel damak zevkleri de önde gelen seyahat zevkleri arasındadır.

Gezenler bilir, Campo di Fiori’de bir kafede kabuklu fıstık eşliğinde bir kadeh Grappa, La Ramblas’da dilediğiniz çeşnide bir paella’nın yanında büyük bir bardak dolusu buzlu Sangria ya da Vltava nehri kıyısında, Charles Köprüsü’nü gören bir kafede, nehirde yüzen ördekleri seyrederken koca bir bardak Urquell veya Staropramen içmenin zevki anlatmayla bitmez.
İşte bu yüzden gezginler, gezdikleri ülkede damak zevkine de önem verirler güzel mekanlar ve tatlar keşfetmeyi severler.  Kıbrıs’tayken elbette iş ve gezmenin yanı sıra güzel mekanlar ve lezzetler de karşımıza çıktı. Bu yazıda onlardan birini tanıtacağım.

Girne’de, ismen tanınmış ve birçoğunuzun iyakından bildiği “Jasmine Court” Oteli’nin yakınlarında küçük ve şirin bir meyhane var. Adı “Tekne Babaçakkada”
Kışın otel yanında bizim gittiğimiz mekanında hizmet verirken yazları sahilde farklı bir mekanda devam ediyor. Balık sevenler için ideal bir yer gibi. Özellikle hafta sonlarında rezervasyonsuz gitmeniz halinde ayakta kalma tehlikeniz var. Sofra, isteğiniz halinde 20-25 çeşit meze tabağı ile donatılıyor. Mideniz doymadan önce gözünüz fazlasıyla doyuyor. Balık yemekte direnmeniz halinde mezelerin bir kısmının hiç tadılmaması tehlikesi var. Balığı ise dilediğiniz gibi ortaya karışık ya da tek servis isteme şansınız var.
Sahibi Barış Oral, Cambridge Mimarlık mezunu. Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış. (Bilkent’in daha zor olduğunu itiraf ediyor) Ancak 41 yıllık baba mesleği olduğu için balık meyhanesini zevki için sürdürüyor.
Sofranızda yemeğiniz yerken ya da sohbet ederken sizi rahatsız etmeyecek düzeyde 1960-70 şarkıları ile film müzikleri çalınıyor. Duvarlarda eski Türk Filmlerinin afişleri ve sanatçıların resimleriyle süslenmiş. Barış bey, dönem film ve müziklerine aşırı düşkün olduğunu, zaman zaman İstanbul’a giderek plak ve cd aldığını ve müzikleri kendisinin dizdiği cd’lerde çaldığını söylüyor. Haftanın bazı günlerinde canlı fasıl varmış. Barış bey’in projeleri arasında mekanın bir duvarına projektör ile sessiz olarak eski Türk filmlerini gösterecek bir sistem kurmak ta var.

Gözünüz, mideniz ve kulaklarının doymuş vaziyette kalkarken ödeyeceğiniz hesap ise oldukça makul rakamlarda kalıyor.

Meraklanan dostlar için gerekli  bilgileri vereyim: www.teknekibris.com Rezervasyon: 0.533.8700192

2 yorum: