25 Ocak 2011 Salı

OCAK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5


KİTABIN ADI : Başın Öne Eğilmesin
KİTABIN YAZARI : Bekir Coşkun
KİTABIN ÇEVİRMENİ : -
KİTABIN YAYINEVİ : Bilgi Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI : 2010
KİTABIN BASKI SAYISI : 5. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 158 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ : 10/10

YORUM: Kitabı elime aldığımda çok ender olduğu şekilde, hiç elimden bırakmadan yaklaşık iki saatte okuyup bitirmiştim.
Kitabı kapattığımda hissettiğim ilk duyu “acı” oldu.
Sayın Coşkun’un inanılmaz derecede duygulu ve naif satırları aslında büyük bir acıyı barındırıyor. Ama bu acı ona ilişkin değil. Ülkemiz üzerindeki ağır sis perdesinin getirdiği bir tortu gibi.
Basın üzerindeki tarifsiz baskı kitabın tüm satırlarından damlıyor. Muhalife barınma hakkı tanınmaması, kaleminden başka geçim aracı olmayan bir emekçinin rüzgarda sürüklenişi, değişik çıkarlar sebebiyle, tutamayacakları sözleri verenlerin içine düştükleri sıkıntı (bu kelime pek hafif kaldı, ama başka bir kelime uyduramadım) çıkar hesaplarının insanları biçimlendirişi, dürüstlüğün, doğru adam olmanın artık işe yarar akçe olmadığı bir dünyanın, dünyamızın resmedilişi gerçekten çok acı.
Sayıca çok az kalmış ADAMlarımıza sahip çıkalım.

Bekir Coşkun (d. 1945, Şanlıurfa) gazeteci, yazar.
1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın Gazetesi'ne geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah Gazetesi'nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. Şu ana kadar yayımlanmış 4 adet kitabı bulunmaktadır: "Dövlet", "Avukatımı İstiyorum", "Pako'ya Mektuplar" ve "Ben Pako". Köpeği Pako’nun adıyla kaleme aldığı yazılar yayımlanmıştır. TRT'de yayımlanan "Pako’ya Mektuplar" adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır. Hayvansever kişiliğiyle de bilinen yazar; keman çalabilmektedir, bir doğa ve deniz tutkunudur. Yaz ayları Ayvalık'ın Cunda Adası'nda ikâmet etmektedir. Bekir Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihi itibarıyla HaberTürk gazetesinde yazılarına başlamıştır.Ancak referandumda AKP hükümetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü iddia eden Coşkun'un işine 20 Eylül 2010 itibariyle de son verilmiştir.Son olarak 3 Kasım 2010 tarihinden itibaren Cumhuriyet Gazetesinde Onuncu Köy köşesinde yazılarına devam etmektedir.Şu anda Cumhuriyet gazetesinde hükümet karşıtı yazılarına devam etmektedir.

4 yorum:

  1. Bir kaç gün önce çok kısa sürede elime aldığım gibi bitirdim diyebilirim..Ben de herkese öneriyorum..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Melike,
    Daha çok insanın okuması dileğiyle sevgiler, saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Sayısı az kalmış ADAM'larımıza sahip çıkmakta üstümüze yok.Zarar görmesinler diye kafese! koyuyoruz bir bir.
    Bekir Coşkun yazılarını hayranlıkla takip ediyorum.Ama kitabı henüz edinmedim.Tavsiyenizle bu gün hemen alıyorum.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Larenta,
    Teşekkürler. Saygı ve sevgiler.

    YanıtlaSil