6 Ocak 2011 Perşembe

MONASTIR - TUNUS

El Jem gezimizi bitirdikten sonra bir süre geldiğimiz otoyoldan geriye döndükten sonra doğuya doğru saparak Monastır kentine geldik.
Monastır, Tunus'un önemli kentlerinden. Tunus'un doğu sahillerinin neredeyse tümü turistik otel ve pansiyonlarla dolu. Bizim Antalya, Belek veya Kemer sahillerine oldukça benziyor. Kasım ayında dahi rahatlıkla denize girilebiliyor olması turizmi bütün yıla yaymış durumda. Yaz aylarında iğne atsan yere düşmeyecek denli kalabalık olan sahiller kış güneşi altında güzel bir dinginlik içerisinde.
 Monastır kentinin Tunus bakımından diğer bir önemi, devletin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanları Habib Burgiba'nın doğduğu ve yaşamını uzun süre sürdürdüğü önemli bir kent. Sahilde de Burgiba'nın doğduğu ve çocukluğunu yaşadığı ev, kamulaştırılarak korumaya alınmış. Mütevazi ve sevimli bir yapı.

 Uzun sahil şeridi, deniz kıyısı tamamen boş bırakılarak halkın yararlanmasına açılmış. Yolun diğer taraflarında da otel pansiyon ve restoranlar var. Öğle yemeği için birini seçtik. Ancak balığı beğenmediğimiz için yine ızgara et seçtik. Bakalım balık isteğimizi tatmin edebileceğimiz bir yer bulabilecek miyiz?
 Hemen sahilde bulunan şehrin muazzam kalesini, arife günü nedeniyle kapalı olduğu için gezme şansımız olmadı.
 Bu nedenle şehrin en önemli diğer tursitik mekanı olan, Habib Burgiba anıt mezarını ziyaret ile yetindik. Bir sonraki durağımız orası.

2 yorum: