10 Mart 2017 Cuma

RUNATOLİA 2017

Ülkemizde İstanbul’da koşulan “Avrasya koşusu”ndan sonra en popüler koşu olan “Runatolia” koşusu 12. kez geçtiğimiz hafta sonu Antalya’da yapıldı.
Bu seneki koşulardan bizim için ilk koşu olan Antalya koşusuna katılmak üzere Cuma gününden Antalya’ya geçtik. Hem yıllardır görmediğim şehri tekrar görme fırsatı hem burada yaşayan dostlarımızı ziyaret ve hem de bu güzel kentte koşma fırsatları bir araya gelince bizim için keyifli bir gezi oldu. Önümüzdeki günlerde şehirden de kısaca bahsetme fırsatım olacak.
Cuma günü akşam üzere, Kaleiçi semtinin hemen yanında bulunan otelimize yerleştik. Cumartesi günü koşu malzemelerinin dağıtıldığı “Terra City AVM” gittiğimizde, dağıtım yeri olan teras kata çıktığımızda çevre ana baba günüydü. Koşu için yapılan toplam kayıt sayısının 11.200 civarında olduğu söylendi. Halk koşusu ve bu organizasyonun ilginç branşı “yüksek topuklar koşusu” dışında 10 k., 21 k ve Maraton koşularına katılım bu sene rekor rakama ulaşmış oldu. Hemen yanında devam eden “makarna partisi” de geç saatlere kadar devam etti.



Pazar günü koşuların başlangıç yeri seçilen “Cam Piramit” önüne taksi ile ulaştık. Canlı müzik ile grup ve katılımcılar tanıtılırken 08.45’de “Tekerlekli sandalye koşusu”  start aldı. Saat 09.00’da 21 k ve Maraton startı verildikten sonra bizim katıldığımız koşu olan 10 k koşusu 09.30’da başladı.
Önceki senelerden farklı olarak bu sene 10 k koşusunun güzergahı biraz değiştirilerek kısmen Kaleiçi semtine alınmış. Parkur şemasından da izleyebileceğiniz gibi oldukça güzel bir parkurda, çok uygun hava koşullarında geçen koşumuz dönerek tekrar Cam Piramit önünde, başlangıçtan biraz daha farklı bir noktada tamamlandı.


Çok keyifli geçen bir yarışa katılmanın mutluluğu ile pazartesi günü evimize dönerken, daha nice koşullara diyorum. Merak edenler için derecemi yazayım: 56’ 37” (Katılanların tüm dereceleri “depar timing” sitesinde yer alıyor)

4 yorum:

  1. Bizim arkadaşlarda geldiler koşuya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, ne güzel, umarım güzel gitmiş ve keyif almışlardır.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  2. Koşmaya devam..Tebrikler başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Mayıs ayı başında İzmir'de koşu var, ama aynı hafta sonuna daha önce Pamukkale Trail için kayıt yaptırdığımızdan gelemiyorum. Umarım seneye İzmir'de olurum.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil