1 Temmuz 2013 Pazartesi

ARADAN SONRA

Son bir ayda tatiller ve ara vermeler üst üste geldi. Mayıs sonu ve Haziran ayı başındaki Doğu Karadeniz gezisinden döndükten sonra ay ortasında 3 günlük klasik Sinop gezimizi gerçekleştirdik.

Sinop giderek sevdiğimiz ve bağlandığımız bir şehir haline geldi. Kendine has havası ve sıcaklığı her sene bir hafta sonu için bizi çekiyor. Bol balık eşliğinde sohbetler ve şehirde yeni güzellikler keşfetmeye devam ediyoruz.

Derken önceki hafta sonu itibariyle biraz erkene aldım Bozyazı seyahatimi yaptım. Artık 30 senelik olan ve giderek eskiyen yazlık evin ciddi bir onarıma ihtiyacı olduğunu gördüm. Hem evi açıp havalandırırken hem de ustalarla Kurban bayramı sonrası başlayacağımız ciddi tadilatın öngrüşmesini ve planlarını yaptım. Elbette bu arada yörenin en namlı balığı Karakulak balığı’nın da (Minekop ya da Kötek diye de bilinir) bol bol tadına baktım. Fırında yapılması da güzel olursa da, mısır unu ile tavası harika oluyor. Güneye indiğinizde mutlaka yemenizi tavsiye ederim. http://kazankaynasin.blogspot.com/2007/12/frnda-karakulak-bal.html adresinde nefis tarifler var.

Bunca aradan sonra dönmek zor olsa da Temmuz sonuna kadar buradayım efendim.

6 yorum:

  1. Hoş geldiniz! :)
    Sinop'ta kalınabilecek yer konusunda bir tavsiyeniz var mı acaba? Güvenli, temiz ve merkezde olması yeterli bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seda Hanım,
      Ben yıllardır sürekli olarak Reis Otel'e gidiyorum. Tam limanda olması, temizliği ve nispeten şu anda en ucuz fiyat veriyor olması nedeniyle de tercih edebilirsiniz. (Odaları biraz küçüktür. 4. kattan denize bakan oda isteyin) Ama daha sakin bir yerde ve doğrudan denize bakıyor olmasını isterseniz Kabakum mevkiinde 4 yıldızlı Vira Hotel var. Geçen sene bir süre vekilliklerini yapmıştım. Müdürü ve ortağı Ahmet beye adımı verirseniz kolaylık yapar. (Merkeze 3 km kadar uzaktır.)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. Son 5 yıldır gitmeyi çok istediğim bir yer. İlk fırsatta inşallah...

      Sil
    3. Umarım en kısa zamanda gidersiniz, başka yardımcı olacağım hususlar olursa bildirin lütfen. Sevgiler.

      Sil
  2. bu yazıyı görmemişim diğer yazıda hoşgeldiniz dedim..Tadilat işi zor hele yazlıkçı olmak zor asıl..gelen giden derken her yaz sonu evlerini satmayı düşünen annemlerden biliyorum gerçi onlar yaz-kış kalanlardan ya kışın tekrar cayıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi biz de uzun süre Didim'i satmayı düşündük ama sonunda erteledik. Bozyazı ise 30 yıllık olduğu için oldukça yüksek bir maliyetle yenilenecek gibi. İnşallah altından kalkarız. Sevgiyle kalın.

      Sil