2 Ocak 2012 Pazartesi

BLOGUMDA GEÇEN YIL

Geçen her yılın ardından genellikle bir muhasebe yapılır. Gelenler, gidenler ya da kayıplar kazanımlar hesaplanır.
Ben de blogla ilgili bir özet çıkarayım dedim.
Blogda 2011 yılında 175 yazı yayınladım. Bazıları bana ait özgün seyahat notları ve fotoğraflar. Elbette içinde yürüyüşler de var. Ayrıca yıl içinde kitap tanıtımlarım devam etti. Ancak zaman yokluğundan Kasım ve Aralık ayında okuduğum kitapların tanıtımını yapamadım. Bu yıl devam edeceğim. Bazı yazarların önemli bulduğum makalelerini yazdım. Bana izin veren dostların hepsine teşekkürler. Yine bazı eski anonim ya da kaynağını belirleyemediğim yazılara da yer verdim. İsimlerini yazamadıklarım beni bağışlasınlar lütfen.
Bloğumun 2011’de önemli bir yükseliş grafiği yakaladığını takip ettiğim istatistiklerden gördüm. Mart ayında birlikte yaşadığımız blog kapatma olayında hepimiz gibi benim blogumda önemli hasar gördü. Mart ayını sadece 4.688 sayfa görünümü ile kapattım. Ancak Eylül ayından itibaren oluşan ani yükselişten doğrusu çok memnun oldum. Kasım ayındaki 9.535 sayfa görünümü Aralık ayında tavan yaptı ve bu ay 15.848 sayfa görünümü ile mütevazi kişisel rekorum kırıldı. Ayrıca ay içinde günlük ferdi giriş rekoru 277 ve günlük sayfa giriş rekoru da 490 olarak kırıldı.

Yine 2011 yılında bloguma 50 dosttan 156 yorum geldi. (İsimsiz yorumları dahil etmedim) Ancak bir anlamda her yorumcunun yazısını özgür fikir beyanı olarak kabul ettiğim için blogdan hiçbir yorumu (hakaret ve küfür içermediği için) kaldırmadım. Ancak ismini yazmayan yorumculara bundan sonra karşı yorum yazmama ilke kararı aldım.
Gelen 156 yorumda birinci sırada 16 yorumla Esin (Esmir),  ikinci sırada 12 yorumla Özgür Ceren Can (Çevrimdışı) ve üçüncü sırada  10 yorumla Aysema (Dilek) başta geldiler. Kendilerine sonsuz teşekkürler. Bu ay içinde kendilerine küçük bir sürprizim olacak!
Diğer yorumcu dostlarıma da müteşekkirim. Yorumları ile destek oldular, bilgi kattılar, fikir ürettiler. 50 yorumcumda sağ olun var olun. 2012’de de destek ve katkılarınızı bekliyorum.
Yine yıl içinde 2. Blogum olan “Sözler”e başladım. Özel bir tanıtım yapmadım. Kendi okuyucunu kendi kazansın istiyorum. Keşfeden ve izlemeye alan blog dostlarıma teşekkür ediyorum.

Tüm dostlarım! İyi varsınız, sayfalarıma gelen, yorum bırakan ya da bırakmayan herkesi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum. Artan katkınız bloğumun bu yıl en büyük moral kaynağı olacak!

2 yorum: