25 Mayıs 2017 Perşembe

RAİMUNDO De MADRAZO Y GARRETA

24 Temmuz 1841 ‘de İtalya’da Roma kentinde dünyaya gelen İspanyol ressam dedesi ve babasından ilk derslerini aldıktan sonra Madrid Resim ve Heykel Okulu’nu bitirdi. 
1862 yılında Leon Cogniet’in Güzel Sanatlar ve çizim Okulu’ndaki stüdyo derslerini takip edebilmek için Paris’e yerleşti. Kısa sürede Kraliçe Marie Kristina’nın yaptırdığı saray dekorasyonlarında başarılı olarak Paris yüksek sosyetesinin tanına ressamlarından biri haline geldi.
1865’de tamamladığı “Las Cotes 1834” sonrası Marquesa de Manzanado (1875) ve Ramon de Errazu (1879) portreleriyle beğeni topladı. (Her iki resim de halen Prado Müzesi’ndedir)
1889 Evrensel Gösterisindeki başarısıyla Legion of Honor madalyası aldı. Ressam yüzyılın son on yılını Roma ve Londra’da geçirdi. ABD ve Arjantin’e de giden usta ressamın eserleri 1904’de Prado Müzesi’ne alındı.

 Versay’da 1920’de yaşamını yitirdi.
Eserlerinde döneminin, çoğunlukla seçkin kadınları resimleyen ressam detaylı ve özenli resimleriyle zamanının tanığı olarak dönem yaşam ve stilini eserlerinde işledi. Renklerde yoğun karmaşa ve canlılık resimlerine yansımakta.
 Her birisi görsel bir şölen olan eserlerinden birkaçını veriyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder