18 Mayıs 2017 Perşembe

MAYIS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

 
KİTABIN ADI
Yolculuk – İmparatorluk Türkiye’sinden bölük pörçük hatırlar (Yoljuluk – Ramdom thoghts on a life in İmperial Turkey)
KİTABIN YAZARI

William Nesbitt Chambers

KİTABIN ÇEVİRMENİ
Dr. Kadri Mustafa Orağlı
KİTABIN YAYINEVİ
Yeditepe Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2016
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
223 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
9/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
9/10

 
W.N. Chambers, 19. Yüzyılda Anadolu’da etkin olmuş önemli misyoner papazlardan birsidir. Kanada doğumlu misyoner, okulunu bitirdikten hemen sonra ağabeyi ile geldiği ülkemizde, evlenmiş ve 40 yıla yakın bir süre Erzurum ve Adana’da yaşamıştır. Ermeni olaylarının yakından tanığı olan papazın anılarının bir kısmı bu kitapta dilimize çevrilmiş.
Özellikle kitabın sonundaki birisinde Cemal Paşa’nın anılarından bir kesit olan bölümün de yer üç makale kitabın bütünlüğünü sağlıyor.
Sadece gezgin olarak zamanının Anadolu manzaralarını ve insanlarını betimlemiş  olmanın ötesinde, büyük devletlerin ülkemizdeki faaliyetleri açısından okunması gereken bir kitap.


2 yorum:

  1. Kitabın konusu oldukça ilgimi çekti. Ve kitaba dair; "Sadece gezgin olarak zamanının Anadolu manzaralarını ve insanlarını betimlemiş olmanın ötesinde, büyük devletlerin ülkemizdeki faaliyetleri açısından okunması gereken bir kitap." olduğunu belirtmeniz kayda değer. Paylaşım için teşekkürler Mehmet Bey kitabı not aldım. Size ve ailenize güzel bir haftasonu dileklerimle..Esenlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş siyasi tarihimiz açısından önemli bir kitap olduğu gibi, satır aralarındaki Anadolu betimlemeleri ile de kitaplığımızda bulunması gereken bir eser. Okunmasında yarar görüyorum.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil