22 Mayıs 2017 Pazartesi

MAYIS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 3

 
KİTABIN ADI
Bizans’ı Anlamak
KİTABIN YAZARI

Radi Dikici

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Remzi Kitabevi
KİTABIN BASKI YILI
2016
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
210 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
9,5/10 (Bir dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
9/10

 
İstanbul’un başkent olarak Büyük Konstantin tarafından seçilmesiyle Bizans İmparatorluğu Anadolu’nun Osmanlı öncesi 12 yüzyılı geçen hükümranlığı ile tarihte derin izler bırakmış bir imparatorluktur.
Sonuçta bu devlet altında yaşaya insanlar bir tarafa kaybolup gitmediler. Yüzyıllar içerisinde diğer Anadolu halklarına karışarak bugünkü toplumun bireyleri yaratan kaynaklar birisi oldular. Farklı dinden de olsa halkı nasıl kendinden önce Anadolu’da yaşayan halklarla karıştılar ise gelecek nesillere de genlerini aktardılar. Bırakılan pek çok eser ise onca vefasızlığa ve ilgisizliğe rağmen ayakta kalmayı başardı.
Ülkemizin önde gelen Bizans uzmanlarından olan Radi Dikici, daha önce gazete sütunlarında yer alan ilginç Bizans öykülerini kitaplaştırarak bir araya getirmiş. Tarihten ziyade sürükleyici bir roman havasında anlatılan öyküler daha önce Bizans’ı tanımayanların dahi ilgisini çekecek nitelikte öyküler.
Tarihin de sevilebilmesine yardımcı olacak, yaşadığımız toprakların geçmiş tarihini biraz tanımak için güzel bir fırsat…

2 yorum:

  1. Hikaye tarzı kitaplar daha çok okunuyor. Tarih bence hikayeleştirilerek anlatılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihi sevdirmek için bu da bir yol tabii ki. Okunsun da razıyım.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil