19 Temmuz 2013 Cuma

RİDOS TERMAL OTEL

Doğu Karadeniz gezimizin 2. Günü akşamını Rize İkizdere Ilıca Köyü yakınlarında bulunan, dağların zirvesinde “Ridos Termal Otel”de geceledik.
Kaplıca severler için son derece güzel bir mekan. Otel ana otel yapısı dışında, aradan akan derenin diğer tarafından 3’er katlı ev biçiminde müstakil odalarda da konaklama mümkün. Bir adet açık havuz ve ana binanın altında bir adet kapalı termal havuzu var. Dışarıdaki açık havuzun termal suyu çok daha sıcak. İçinde tahminen kalma süreniz 10-15 dakika civarında. Kapalı havuz da daha uzun süre kalmanız mümkün. Ancak termal havuzlarda zaten azami kalma süresinin 30 dakikayı geçmemesi, daha uzun kalınacak ise dışarıda bir süre dinlenip ve mümkünse biraz yürüyüp tekrar girmeyi öneriyorlar.


Otelde termal havuz dışında da gün boyu değişik etkinliklere katılmak ya da yol boyunca –belki de zaman zaman orman içine girerek- yürüyüş yapmakta mümkün. Otelde ilginç bir şekilde çok sayıda Suudi müşteri var. Son zamanlarda Doğu Karadeniz kıyıları, Uzungöl, yaylalar çok sayıda Arap turisti çekmeye başlamış. Çölden sonra kesintisiz yeşillik içinde sürekli akan bir suyun yanında olmak çok çekici olsa gerek.


Sürekli çağlayan suyun sesine alışmanız halinde büyük şehirden uzak güzel bir hafta sonu için ideal bir seçenek oluşturabilir. Trabzon’dan 103 kilometre ve vasıta ile 1 saat 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Tanıtım güzel ve etkileyici.. Doğa ise şahane.. Ancak, ilk defa kendime önyargılı düşüncem için kızdım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendirilebilir bir seçenek olarak yorumladım. Umarım bir gün fırsatınız düşer.

      Sil
  2. Güzel bir dinlence ama kaplıca bana çok uzak ben ki banyo buharında bile boğulmuş hissederken kendimi o sıcak suyu düşünemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaplıcalarda en büyük sorun gerçekten suyun yaptığı aşırı buhar ile nefes alma güçlüğü yaratması. Ancak bu otele mahsus söylüyorum, zaten açık havada olanda herhangi bir buhar sorunu yok. Kapalı havuzu ise oldukça geniş olduğundan ciddi bir buharlaşma yok idi.

      Sil
  3. ne güzel çekmişsiniz fotoğrafları bende balayı için buraya gittim harika bir yer bence insanların kafalarını dinlemek için çok güzel ben çok memnun kaldım şahsen.kaplıcaları hele varya anlatılmaz yaşanır :D

    YanıtlaSil