21 Haziran 2012 Perşembe

MAYIS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

KİTABIN ADI : 6 Kıtadan

KİTABIN YAZARI : Timur Özkan
KİTABIN ÇEVİRMENİ -
KİTABIN YAYINEVİ : Alter Yayınları
KİTABIN BASKI YILI : 2012
KİTABIN BASKI SAYISI : 1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 268 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 8/10 (Az sayıda dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ : 9/10

YORUM:
Ülke içi olsun, yurt dışı geziler olsun, bir yere ilk gittiğimizde en sıkıntısını çektiğimiz konulardan birisi nasıl ve nereleri gezeceğimiz noktasıdır. Gezi öncesi zamanımız varsa biraz kitaplardan biraz internetten kabaca bilgi toplamaya çalışırız. Ya da daha önceden gitmiş arkadaşlar tanıyorsak, onlara ulaşıp bilgiler almaya çalışırız.
Tam bu noktada daha önceden giden seyyahların kaleme aldığı gezi notları değerli bilgi hazineleri olarak ortaya çıkıyorlar. Önemli mekanlar, yiyecek, içecek, alışveriş ya da konaklama için ilk elden verdikleri bilgiler çok değerli oluyor.
İşte, Ankaralı Gezginlerin geçen seneki moderatörü Timur Özkan, tüm dünyadan (ve elbette Türkiye’den) önemli gezi noktalarına ilişkin anılarını bir araya getirdiği kitabını bu sene başında yayınladı. 6 Kıtadan yazdığı notlar gezginler açısından çok özel ve güzel.
Sayın Özkan, yine bu sene başında gerçekleştirdiği “Antarktika” gezisi ile 7. Kıtayı da görmüş oldu. Tanıtımda kısaca dinlediğimiz anılarını ileride “7 kıtadan” olarak kitaplaştıracağına inanıyor, gezi meraklılarına öneriyorum.

Yazar ile ropotaj için bakın:
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&ved=0CGsQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.anadolujet.com%2Faj-tr%2Fanadolujet-magazin%2F2011%2Faralik%2Fmakaleler%2Fgezmeyi-ogreten-gezgin-timur-ozkan.aspx&ei=ltniT87ZGMfs-gaRm_mcAw&usg=AFQjCNHwNZxtS3oymvKMYhK02d0CgcEn5g

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder