5 Nisan 2010 Pazartesi

NİSAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1



KİTABIN ADI : Başlangıçta Hidrojen vardı
KİTABIN YAZARI : Hoimar von Ditfurth
KİTABIN ÇEVİRMENİ : Veysel Atayman
KİTABIN YAYINEVİ : Cumhuriyet Kitapları
KİTABIN BASKI YILI : 2007
KİTABIN BASKI SAYISI : 1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 510 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL DEĞERİ :10/10
HOİMAR von DİTFURTH (1921-1989)
ÖNERİ : Bilim üzerine kitap okumak çok kişiye zor gelir. Anlamadığı bir sürü terim can sıkar. Orta okul ve lise döneminde zorla girilen dersler, not korkusuyla ve zoruna yapılan okumalar ne yazık ki ülkemizde insanların bilim kitaplarına soğuk bakmasına yol açıyor.
Son zamanlarda Tübitak yayınları, popüler bilim kitaplarını, ortalama okuyucunun anlayabileceği seviyede yayınlarla Türkçe’ye kazandırdı.
Cumhuriyet kitapları, ülkemizde çok az tanınan ancak çok önemli bir bilim yazarı Hoimar von Ditfurth’un iki çok önemli kitabını yakın zamanda yayınladı. Bunlardan birincisi olan “Başlangıçta Hidrojen vardı” kitabı, Big Bang’den itibaren dünyamızın oluşumu ve ilk canlının olası meydana gelmesi koşullarını, çok ilgi çekici bir anlatım ve geçmiş deneylerle canlı bir şekilde anlatıyor.
Balıkla, Tavukla, Köpekle ve elbette Maymunla ortak atalarımız, oksijenin aşırı üretimi sebebiyle dünyadaki canlıların yok olma tehlikesinde iken genetik sapma ile fotosentezi yapmayı başarmaları, bakterilerin dünyadaki canlı çeşitliliği sağlamadaki inanılmaz becerileri, gelecekte, dünyadaki canlıların baŞka dünyalarla iletişim kurması olasılıkları sizi cezbediyorsa, o halde buyurun bilimin eşsiz dünyasına…
(Hoimar von Ditfurth, eşi ve çocuklarıyla)


8 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler. Uygun bir zamanda okumak üzere notumu aldım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Aysema,
    iyi okumalar dilerim. Umarım seversiniz

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Mehmet bey,teşekkür ediyorum bende sizi ziyaret edeceğim,Melis'in bloğunda yorumlarınızı okuyordum.

    Saygılar sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler, tavsiyenizi muhakkak dikkate alacağım..

    YanıtlaSil
  5. Hızınıza yetişmek zor.Elimdeki kitap dışında çocuk kitaplarını da mecburen okuduğum için,konudan zuaklaşıyorum,uzuyor kitap.Not alıyorum bunu da,farklı bir tarz..Teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Tufan,
    Teşekkür ediyorum.

    Sevgili Nilay,
    Asıl ben nazik yanıtınız için teşekkür ederim.

    Sevgili Ebruli,
    Daha önce kitap sohbetinde bahsettiğim gibi, hem kitap okumak en önemli hobilerimden biri ve hem de zevk aldığım konularda çeşitli ve değişik kitaplar okumayı seviyor ve tercih ediyorum. İlginize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Umarım ben de pek sevdiğim bu konular hakkında yazılmış bir kitabı edinip zevk ile okuyacağım.Paylaşmınız için teşekkür ve okuma alışkanlığınız için tebrik ediyorum...

    Küçük bir anımı paylaşmak istiyorum sizin ile.Bir keresinde iki kitap aldım fakat üç tane daha var idi ve benim de üzerimde diger üçünü alabilecek miktarda para kalmamış idi.İki kitabı aldım,gidiyorum ama başımı çevirip,çevirip duruyorum yani iki adım ileri üç adım geri bir yürüyüş ve birden daha ilk kez gitmeme rağmen bir dahaki gelişimde ödemek şartı ile kitapları alıp alamayacağımı sorup bana güvenebileceğini belirttiğimde bana verilen yanıt şu oldu:

    ''Kitap okuyan,kitap seven bir insandan zaten böyle bir korkum olmaz hanımefendi, buyurun istediğinizi alabilirsiniz,ne demek..''

    Elbette tartışılır ancak yine de hoşuma gitmişti bu söz ve paylaşmak istedim..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Melike,
    Çok güzel bir anı. Belirttiğin gibi işin içine kitap girince ben de zaman zaman kendimi kaybediyorum. Bugün az alacağım diye girip 8-9 tane alarak çıkıyorum. Aslında o kadar çok okunacak kitap var ki, zorunlu olarak sadece o an için çok güncel kabul ettiklerimi alabiliyorum. Paylaşımın için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil