28 Mayıs 2014 Çarşamba

TAŞKÖPRÜ’DE YEMEK MOLASI





Taşköprü, Kastamonu’nun küçük ve mütevazi bir ilçesi. İsmi karayolu ile ilçeyi birbirine bağlayan 7 gözlü ve 68 metre uzunluğundaki köprüden geliyor. İlçe Sinop karayolu üzerinde Kastamonu’dan 42 kilometre mesafede.İlçe merkezi nüfusu 20.000’in altında, köyleriyle birlikte 40.000 kadar bir nüfusu var. Şehrin yakınlarında henüz görme fırsatı bulamadığım Pompeipolis antik kent harabeleri var.

İlçe İstanbul-Samsun ticaret yolunun üzerinde olmadığından sık gidilen bir ilçe değil. Kastamonu’dan Sinop’a ya da Boyabat’a gitmek istediğinizde geçiyorsunuz. Bildiğiniz gibi ülke ça
pındaki önemli bir ürünü sarımsak. Bolca üretiliyor ve mevsimine göre yol üzerinde rahatlıkla bulabilirsiniz

.
Son Sinop gezimizde bu ilçede bir yemek molası vermek istedik. İlçede kebapçılarda bulunmakla birlikte farklı bir yemek olup olmadığını çevreden sorduğumuzda “Ateşoğulları Kuyu Kebaçısı”nı önerdiler. Ancak kuyu kebabının sadece öğle saatlerinde sınırlı sayıda yapıldığı ve her zaman bulunamadığını ifade ettiler. Dükkan 8 nesildir restoran işletiyormuş. Mesleğe helvacı olarak başlamış ve halen sadece kuyu kebabı satışı ile meşgullermiş.

Tarif edilen mekan çok yakın olduğundan ulaştığımızda halen bulunduğunu ve yiyebileceğimizi öğrendik. Küçük ve dört katlı binanın giriş katında kuyu kebabı istenen miktarda hazırlanarak diğer üç kattaki masalara servis ediliyor. Dükkanda başka bir yiyecek yok. Kuyu kebabı kilo ile masada ortaya servis ediliyor. Yanında salata servisi var. Kilosu 50 TL’den satılan kuyu kebabını, henüz yememiş olanlar için, tandıra göre biraz daha sert ve kuru olduğunu, ancak lezzetli olduğunu ifade edelim.

Yolu bir şekilde Taşköprü’ye düşenler uğrayabilir.

1 yorum:

  1. Öğlen az yemek yedim ve şu fotoğrafa bakınca acıktığımı hissettimmmm.... Afiyet olsun tabii... :))

    YanıtlaSil