6 Mayıs 2014 Salı

NİSAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 8

 
KİTABIN ADI
1938 Son Yıl
KİTABIN YAZARI
Orhan Çekiç
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Kaynak Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
2014
KİTABIN BASKI SAYISI
3.Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
572  syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
9,5/10 (Dizgi hataları var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Kitabın adından da rahatça anlayacağınız gibi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı son senenin gün gün anlatımın yapıldığı çok güzel bir kitap.

“Mevzubahis Vatan ise gerisi teferruattır” diyen bir adamın, vatanı için, halkına söz verdiklerini gerçekleştirebilmek için nasıl hastalığının üstüne üstüne gittiğini, yaşadığı her yorgunluğun ömründen dakikalar, saatler ve günler çaldığını bildiği halde yakaladığı her fırsatta halkı ve devleti adına ömrünü tüketişinin destanını bu kitapta okuyacaksınız.

Benim gibi ya da sizler gibi Mustafa Kemal sevgisiyle yaşayanların gözlerinin dolmadan okumasının imkansız olacağı, zaman zaman kendinize gelebilmek için kitaba ara vermek zorunda kalacağınız, bir bitişin ya da ölümsüzleşmenin kitabını okuyacaksınız.

Kitaplığınızda mutlaka bulunması gereken ve çocuklarınıza bırakacağınız en önemli miraslardan birisi olacağını unutmayın.
ORHAN ÇEKİÇ, 1943 yılında İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. (1966). Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.
İş hayatına Japonya Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra özel teşebbüse geçerek, IBM ve ITT gibi uluslar arası şirketlerde üst düzey yönetici olarak görevler yaptı. Medya sektörüne geçerek, Sabah, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yöneticiliklerde bulundu.
Fiilen üstlendiği görev ne olursa olsun, 40 yıldan buyana Cumhuriyet Tarihimize ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdürüyor, dizi konferanslarında, hazırlayıp sunduğu TV programlarında, Yakın Çağ Tarihi’mizi, Cumhuriyetimizin Kazanımları’nı, Kurtuluş Savaşı’ mızı, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatıyor.
·         İlk Şiir kitabı “Prangalı Özlem”, 1972 yılında yayımlandı.
·         “ Uluslararası Terörizm ve Ermeni Terörü” çalışmasıyla, 1983 Şevket Bilgin Ödülü’nü kazandı.
·         Akşam Gazetesi için, “Son Üç Yüz Gün”, “Cumhuriyet’e Giden uzun İnce Yol”, “Büyük Taarruz” gibi diziler yazdı.
·         Kurtuluş Savaşı” Gazetesi’ni yayınladı.
·         BEST FM’de 40 hafta süreyle, “Atatürk’ün Yolunda Bir Arpa Boyu” canlı yayın programında Kurtuluş Savaşı’nı anlattı.
·         Türkiye Cumhuriyeti Tarihi 1699-1920” kitabı Maltepe Üniversitesi’nde ders kitabı olarak okutuluyor.
·         Diğer kitapları: “İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Kurtuluş SavaşıBelgeseli”, “Mondros’tan İstanbul’a”, “Samsun’dan Erzurum’a”,”Sivas’tan Ankara’ya” Cumhuriyet Kitapları tarafından yayınlandı. (2007).
·         Ermeni Sorunu”, “ 19 Mayıs- Devrime İlk Adım”, “Rejimin AdıCumhuriyet”,”Kaybettik: 10 Kasım” gibi belgesel gazeteler yayımladı.
·         EXPO TV’de, “Beni Hatırlayınız. Gazi Mustafa Kemal.” Programını 80 hafta süreyle hazırlayıp sundu.
·         TEKNOLOJİ TELEVİZYONU’nda 60 hafta boyunca, “Konuşan Tarih” programını hazırladı ve sundu, Atatürk’ü, devrimlerini, Cumhuriyet Tarihimizi anlattı.
·         T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı.
·         T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü.
·         Harp Akademileri Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Öğretim Üyesi.
Evli, iki çocuk sahibi. Eşi Gülay yönetici, oğlu Korhan İktisatçı, kızı Çağrı Devlet Operası’nda Balerin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder