20 Mayıs 2014 Salı

MAYIS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1

 
KİTABIN ADI

Beşiktaş’ta Sırtlan Pususu

KİTABIN YAZARI
Mustafa Önsel
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Kaynak Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
2013
KİTABIN BASKI SAYISI
1.Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
412  syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10 (Tek bir dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Balyoz ve benzeri davalar yüzlerce suçsuz yurtseverin yıllarca hapiste çürümesine yol açan ve hala devam eden sonsuz acılara sebep olan dava dizileri. Ülkemizde adaletin tartışılır hale gelmesine yol açan, devletin tüm kurumlarıyla saygınlığını zedeleyen davalar dizisinin sonuçta bir paranoyadan öte bir şey olmadığı ortaya çıkmış durumda.

Ancak sayısız yurtsever insan mesleklerinden atıldı, aileleriyle birlikte acılar çekti ve çekmekte. Cezaevlerinden kaleme alınan bir çok kitap, genel algının yanlışlığını ve toplumun duyarsızlığını ortaya koymakta. İnsanlar hiçbir aşamada ispatlanmamış düzmece belgelerle cinayet mahkumlarına bile verilmeyen ağır hapis cezalarına çarptırıldılar. Devlet varolan hukuksuzluğu düzeltmediği takdirde bu günler ulus tarihimize kara bir leke olarak geçecek.

Cezaevlerinde kaleme alınan ve bir anlamda, hukuksuzluğun mahkemeler dışında yargılandığı kitaplar arasında bu değerli kitapta bulunuyor. Kitabını okuyana kadar hiç tanımadığım, ancak vatandaşı olmakla gurur duyduğum yurtsever bir subayımızın kitabı inanın okuduğunuzda sizi de sonsuz gururlandıracak ve ordumuzun şerefli subaylarını tanımaktan mutlu olacaksınız.

Kitabın özellikle, TSK’nın davalar sebebiyle içine düştüğü ataleti ve koordinasyonsuzluğu su yüzüne çıkarıp tartışması çok önemli. “Sarı öküzünü” kaptıran TSK’nın hukuksuz davalara karşı hiçbir savunma geliştirememesi (hukuksal düzlemi kastediyorum) gerçekten kurum özeleştirisi açısından ileride mutlaka çözümlemesi gereken bir sorun durumunda.

Sayın yazar, “Hasdal” askeri cezaevinin ne derece utandırıcı koşullara sahip olduğunu da TSK yönünden ağır bir eleştiri olarak masaya koyuyor. Kitabın önsözü Emin Çölaşana’a ait.

Unutmayın, bilmek bilgilenmekten geçer.

2 yorum:

  1. o süreçte yazılan her şey okunmalı ve okutulmalı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapların tümü tarihe düşülen not niteliğinde ve belge değerinde kitaplar. Olabildiğince okunmalı ve gizlenen tüm detaylar bilinmeli.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil