14 Mayıs 2014 Çarşamba

ÖLÜM MADENCİNİN KADERİ Mİ?

Dün, Cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazalarından birisi meydana geldi. Üzerinden yaklaşık 24 saat geçmesine karşın ne madendeki işçi sayısı tam olarak bilinebilmekte ne de yetkililer tarafından (kimler ise) net açıklamalar yapılabilmekte.

Yıllardır siyasal iktidarlar tarafından budanan sendikal hareket bugün, taşeronlaşmış, ilkesiz ve iktidara yanaşık duran sendikacılar türetmiş ve sınıf sendikacılığı kenara atılmış durumda. İşçi, işverene karşı silahsız ve çıplak durumda. Her geçen gün büyüyen açlar ordusu da birim işçi ücretlerini gün gün düşürerek acınacak seviyelerde gezinmekte. Soma’daki madende ortalama içi ücretinin 1.200,00 TL olduğunu tv’ler söylüyor. Demek ki, bugün kaybettiğimiz sayısız madencimiz günde 40 TL için her gün o cehenneme girip çıkıyor. Kelle koltukta yaşam savaşı veriyor.

Kana doymayan kapitalizmin azgın ve vahşi sömürüsü olanca hızla devam ediyor. Onca madencimizle birlikte cumhuriyetimizin devletçilik ve halkçılık ruhuna Fatiha okuyacağız.

ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN!

6 yorum:

  1. "Deprem öldürmez depreme dayanıklı olmayan bina öldürür" örneğinde olduğu gibi "maden öldürmez gerekli emniyeti sağlanmayan maden öldürür" diyorum..Hepimizin başı saolsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bundan sonra insanlık paranın önüne geçer. Saygı ve sevgilerimle.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Yaşamlarını şerefiyle çalışıp, hakkıyla kazanan bu yiğit madencilerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabr-ı cemil dileriz. Yüreklerimiz yandı, ciğerlerimiz kavruldu. Bu acının tarifi yok, çok büyük bir acı ve bu acı hepimizin acısıdır. Ülkemizin başı sağ olsun.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulusça başımıza sağolsun. Sevgi ve saygılarımla

      Sil
  3. O kadar haklısınız ki. Söylenecek çok şey var ama yoruldum, tükendim. Hepimiz gibi çok mutsuzum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım pek çok güzel şeyin başlangıcı olur. (İnanmıyorum ama) Sevgi ve saygılarımla

      Sil