16 Şubat 2012 Perşembe

SAİNT PETERSBURG KANAL TURU

Saint Petersburg’u tanımanın en kolay ve güzel yollarından birisi şehirde kanal turu yapmak. Şehrin sayısız kanallarında, küçüklü büyüklü bir çok kanal rotası var. En güzelleri bir süre küçük kanallarda gittikten sonra Neva nehrine çıkıp üzerinde seyrederek sağlı sollu tüm şehir manzarasını nehirden seyretmek.

Turların büyük kısmı, şehrin ana caddesi olan Nevski Prospekt üzerindeki duraklardan kalkıyor. Genellikle tur saatli olmasına rağmen doldukça kalkıyorlar. Kişi başı 1000 Ruble olan büyük turu tercih ettik. (Yaklaşık 58 TL, ancak turla giderseniz acentalar 30-35 Euro fiyat veriyorlar)

Kanal üzerinde şehri ters bir bakış açısıyla izlemek özellikle inci gibi işli binalar arasında dolaşmak tam bir görsel şölen. Sizi şehirle baş başa bırakıyorum.



















2 yorum:

  1. Sevgili Merki,
    Kitabımı unutmadım, dönünce adresimi bildireceğim, tekrar teşekkürler.
    Bu arada fotoğraflar harika, en çok da insan emeği yansıyor görüntülerden. Biz elimizdekileri yıkıp yakıp, yerine çarpık yapılar dikerek tarihe ihanet ediyoruz yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aysema,
      Hakkınız var! O binaları seyrederken gerçekten içim acıdı. Benzer güzelliklere sahip olamamak, daha doğrusu saklayamamak ve koruyamamak doğrusu çok incitici...
      Sevgiler, saygılar.

      Sil