13 Aralık 2011 Salı

VALENCİA BİLİM PARKI (CİUDAD DE LAS ARTES Y LAS CİENCİAS)

Bilim parkı Valecia’nın önemli görsel mekanlarından birisi. Touristic bus’ın Rota B’sine binildiğinde 2-3-4 numaralı duraklardan herhangi birisinde inmek mümkün. Sırasıyla Perispheric, Bilim Sarayı ve Oceanographic görülebiliyor.

Son derece modern bir mimari ile yapılan binalar çok büyük bir parkın içinde. Parkta su havuzları, merdivenle çıkılan seyir terasları, modern heykellerle süslü yürüyüş yolu ve pek çok basit astronomik eserlerin sergilendiği bir alan mevcut.


Bu gösterişli binaların tümünü içten görmek istediğiniz takdirde kişi başı 34 Euro ödemeniz gerekiyor. Her birisinin ayrı giriş bedeli olmakla birlikte sadece Oceanic park 34 Euro tuttuğundan aynı biletle hepsine girmek avantajlı.


Giriş biletlerini pahalı bulup bina içlerine girmeseniz bile doyasıya gezilecek ve bir yarım günün değerlendirileceği bu mekan Valencia’ya gidenler için kaçırılmaması gereken bölümlerden.





Bu parkı gezip bitirdiğinizde ayağınıza güveniyorsanız birkaç kilometre ötedeki sahil ve marinaya yürüyebileceğiniz gibi dilerseniz, Rota B’nin otobüsüyle de devam edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. bilim parkı mı?
    kulağa ne hoş geliyor.
    bizdede heryerde avm, ne acı değil mi?
    düşünce bahcesi

    YanıtlaSil
  2. Sevgili düşünce bahçesi,
    Gerçekten söylemesi bile çok hoş.

    YanıtlaSil