2 Aralık 2011 Cuma

AĞUSTOS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5

 
KİTABIN ADI
Çarçella
Anadolu’da Ateşle Oynamak
KİTABIN YAZARI
Erdal Sarızeybek
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Pozitif Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2011
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
432  sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10 
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 



YORUM:
Güneydoğudaki terör, (bu olaya başından bu yana neden “isyan” denmediğini anlamıyorum. Cumhuriyet tarihimizin başından buyana bastırılan tüm kalkışmalara isyan denirken, buna farklı anlamlara da çekilebilen “terör” denmesinin sebebini bence tartışmalıyız) konusunda, muvazzaf subay iken, bizzat müdahil olan, emekli olduktan sonra da yazdığı kitaplarla değerli bilgiler veren, olayın ne olup ne olmadığını derinlemesine inceleyen sayın Sarızeybek bu kitabında yine önemli bilgiler veriyor.
Bu kez, Kürtçüğün tarihsel kökenlerine inen yazar, aslında Kürt ve Kürtçülük kavramlarının çok yeni olduğunu, 19 yy’da Avrupalı misyonerler tarafından yaratılan ve kaşıya kaşıya kangren haline getirilen yaraya neşter vuruyor.
Nakşibendi tarikatıyla Kürtçülüğün ülkemize sokulması, Nakşibendi tarikatının Hakkari’de yuvalanması buradan tüm ülkemizi sarmasını tarihsel gerçekliğin içinde anlatıyor.
Sorulması gereken sorunun cevabını da kitapta buluyorsunuz. Bu terör (yada isyan-kalkışma) önlenebilir mi? Bu sorunun bugün için olumsuz olduğunu ve kendisine Nakşibendi olarak tanımlayanların iktidarında bunun mümkün olamayacağını okuyorsunuz.
Tüm aydın ve yurtseverlerin mutlaka okuması ve kitaplığında bulundurması dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder