30 Aralık 2010 Perşembe

GREAT AMPHİTHEATRE THYSDRUS - 2

 İçinde gezdikçe insan, yapının görkeminin daha çok farkına varıyor. 1700 seneye rağmen yapının ayakta kalan kısmı bile son derece etkileyici.

 Değişik noktalarda Amphitheatre'a giriş noktaları var. Aynen modern stadyumların kopyaladığı sisteme göre öndeki oturma bloklarına açılan yollar içeriden tüm çevreyi dolaşan bir kapalı koridora açılıyor. Ayrıca iniş merdivenlerinden zeminin altındaki hücre ve odalara da inilebiliyor. Değişik noktalarda onarım ve kazı çalışmaları devam ediyor.
 Bodrum kattaki hüclerin bir kısmı temzilenmiş olmasına rağmen yeterli aydınlatma olmadığı için çekim yapmak eldeki amatör makinelerle imkansızdı.

 İmparatorluk ya da valilik görevlilerinin locasından aşağıya bakıldığında nispeten aşağıdaki arenaya uzaklık dikkat çekici. Acaba, kendini kaybeden bir gladyatörün saldırmasını engellemek için olabilir mi?

 Gezimizi tamamladıktan sonra karşıdaki bazı dükkanlarda kısa bir alışveriş molası verip bundan sonraki durağımız olan Monastır'a doğru yola çıktık.

2 yorum:

  1. yeni yılınızı kutluyorum efendim...umutlarınız gerçek başarılarınız daim olsun...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Bey ,sizin ve ailenizin yeni yılını kutlarım.Nice sağlıklı ve mutlu yıllar.Gezileriniz ve kitaplarınız hep siznle olsun.Selamlar.

    YanıtlaSil