14 Aralık 2010 Salı

ARALIK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1

KİTABIN ADI  : Silivri Toplama Kampı - ZULÜMHANE

KİTABIN YAZARI :  Mustafa Balbay

KİTABIN ÇEVİRMENİ -

KİTABIN YAYINEVİ : Cumhuriyet Kitapları

KİTABIN BASKI YILI : 2010

KİTABIN BASKI SAYISI : 18. Baskı

KİTABIN SAYFA SAYISI : 335 sayfa

KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ :  10/10

KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ:  10/10

KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ:  10/10

YORUM: Mustafa Balbay’ı sizlere tanıtmayı gerekli görmüyorum. Tüm devlet birimleri tarafından bilinmeyen ve tanınmadığı resmi yazı ile mahkemeye bildirilen “Ergenekon Terör Örgütü” üyesi olmakla yaklaşık 20 aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazeteci, Cumhuriyet Gazetesi Ankara sorumlusu.
Daha yıllarca sürmesi beklenen bir davadan yargılanıyor.
Biz hukukçular için tutukluluk sadece önlemdir. Birkaç haklı sebebin varlığı halinde tutukluluk davanın seyrini kısaltmak açısından önem arzeder. Ayrıca kimliği tam tespit edilemeyen, ikametgahı bilinmeyen ya da soruşturma evresinde delilleri yok etme, karartma şüphesi duyulan sanık (şüpheli) mahkeme kararı ile tutuklanabilir. Balbay’ın bu gerekçelerden hiçbirisine girmediği ancak sadece isnat edilen suçun ağır ceza mahkemesinden yargılanmasını gerektiren suç olması dolayısı ile tutuklandığı iddia edilebilir.
Ancak çağdaş ceza yargılamasında tutukluluk halinin ceza infazı haline gelmemesi gerekir. Aksi takdirde tutukluluk yolu ile sanık (şüpheli)nin daha hakkında ceza belirlemesi yapılmadan cezasının verilmesi anlamına gelir ki bu yol sadece totaliter, baskıcı faşist ülkelerde izlenir.
Çağdaş uluslar arasında yer edinmek için gayret gösteren ülkemizin çağdaş hukuk normlarına uyduğu sürece gelişmesi beklenebilir. Aksi halde hukukun işlerliğinden ya da çağdaş hukuktan söz etmek imkansız hale gelecektir.
Bu kadar yazmama rağmen kitaptan bahsetmememi yadırgayabilirsiniz.
Mustafa Balbay’ın önceki kitaplarını okuyanlar bilir. Elinize aldığınızda bırakmadan bitireceğiniz bir kitaplar yazar. Bu kitapta öyle.
Bir aydından, bir gazeteciden öte, bir insanın feryadı var bu kitapta.
Tam 20 aydır, 2 metre önündeki hakimlere sesini duyuramamış bir insanın feryadı.
BU SESE KULAK VERİP ŞU ANDA 18. BASKISI YAPILAN KİTABINI 118. BASKISINI YAPTIRARAK SESİNİ DUYDUĞUNUZU BU İNSANA HİSSETTİRİN!
HAYDİ TÜRK İNSANI BU SESE KULAK VERİN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder