15 Mayıs 2013 Çarşamba

TAKAS KİTAP

Kitap okuma ben de uzun yılların alışkanlığı. Artık bir anlamda yaşantımda olmazsa olmazlardan. Yılların birikimiyle nispeten orta irilikte bir kütüphaneye sahibim. Okuduğum halde kitaplarımı dağıtmayı sevmiyorum. Dostlarımda kitaplığımdan ödünç de olsa kitap vermeyi sevmediğimi bilirler. 

Ancak zaman içinde insan seçici olmaya başlıyor. Bazı kitapları gözden çıkarabilmeyi kabullenmeye başlıyorum. Bu belki yer darlığından ve belki de daha önemlisi –blogda yazdıkça, kitap tanıtımı yaptıkça ve diğer bloglardaki kitap tanıtımlarını izledikçe- zaman içerisinde sevdiğin bazı kitapların başkası tarafından okunup sevilebileceğini ve hatta istenebileceğini düşündürmeye başladı. Bu nedenle de bir süredir elimdeki bazı kitapları –elbette okunmuş ikinci ek sayılacak kitapların- başkasının faydalanmasına sunmanın yararlı olabileceğini düşünmeye başladım.

Bunların hemen yer yerde bulunması kolay olanlardan ziyade, biraz sahaf tadında, eski baskı olmalarının da kitapseverler açısından sevileceği düşüncesiyle nispeten eski bası ve az bulunur kitaplardan seçmeyi düşündüm.

Fakat bir gün, yakın zamanda benim bu takas düşüncemin daha önce hayata geçirildiğini ve pek çok blogger tarafından uygulandığını sevgili flzpink in bloğunda görünce hem şaşırdım ve hem de sevindim. Bu nedenle ben de deneme niteliğinde bir takas listesi yaptım.

Takas kitaplarım: 

1- VİSKİ Çetin Altan - Bilgi Yayınevi 1975 Baskı

2- DENEMELER Simone De Beavoir - Payel Yayınevi 1976 Baskı

3- NÜ PERİDE Hakan Akdoğan – Can Yayınları 1998 Baskı

4- SİMYACI Paulo Coelho – Can Yayınları 1997 Baskı

5- GENİŞ ZAMANLAR Ayşe Kulin – Remzi Kitabevi 1998 Baskı

6- YÜZÜN YARISI GECE Muzaffer Buyrukçu – Bilgi Yayınevi 1994 Baskı

7- CİNSEL ZORBALIK Susan Brownmiller - Cep Kitapları 1984 Baskı

8- BU FİLMİN KÖTÜ ADAMI BENİM Murat Gülsoy – Can Yayınları 2004 Baskı

Takas koşulları:

Diğer bloglarda takas için ne gibi koşullar var bilmiyorum. Ancak şimdilik benim takas önerilerim şöyle, istediğiniz kadar takas önerebilirsiniz, elbette aynı anda çok kitap istemek kargo avantajını yanında getirecek. Takas önerenin kendi takas kitapları arasından ben karşılık seçim yapacağım. (İçlerinden seçebileceğim kitaplar olmasını temenni ediyorum.) Seçimleri ve görüşmelerimizin detaylarını bilgehanmerki@hotmail.com adresime yazacağınız mesajlarla kesinleştireceğiz. Elbette ilk takas isteyen ve ilk kitap tercihinde bulunanın ilk seçme hakkı olacak. Takas edilen kitabın gittiğini blogdan bildireceğim. Takas listem 1 ay geçerli kalacak. Yeterli destek aldığım takdirde devam ettirmeyi düşünüyorum.

Takasa varmısınız?

6 yorum:

  1. Merhaba, siz de takas için kitaplarınızı belirlemişsiniz ne güzel :)
    Nü Peride ile Bu Filmin Kötü Adamı Benim'e talibim..Yalnız ben listem güncelliğini yitirdi biraz, bugün içinde yeni kitaplar ekleyeceğim, göz atarsınız. Umarım size uygun kitaplar çıkar...
    Benim listem;
    http://flzpink.blogspot.com/2013/02/kitap-takas.html

    Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  2. HAkan Akdoğan'ın Nü peride kitabını alıp okumuştum fakat okuması için verdiğim kişi kitabımı kaybedip üstüne üstlük te o kitabı bulup bana almadığı için artık kimselere kitaplarımı vermez oldum.. güzel bir uygulama olabilir ama bana uygun değil dilerim bu güzel uygulama sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de bugüne kadar böyle düşünüyordum. Ancak artık bazı kitaplarımı gözden çıkabileceğimi düşündüm. Böylece bazı güzel kitapları da elde etme şansım olacağını düşünüyorum.

      Sil
  3. bloglarda takasın yayıldığını görmek ne güzel aylar öncesinde konu açmıştım kimse ilgilenmemişti üzülmüştüm ama şimdi görüyorum ki insanlar takasa karşı değiller takas yapabiliyorlar bu çok sevindirici çünkü evde bekleyen her kitap benim için kayıptır hiçbirşey yapamazsak ihtiyacı olan kütüphanelere ve okullara yada ihtiyacı olan bir çocuğa yada köy okuluna yollayabiliriz internet gelişti kitap ihtiyacımız var diyen çok okullar oluyor.Herşeye imkan var artık takaslıklarınız arasında tarzıma yakın yok ama inş yenileri eklersiniz onlara bakarım blogunuzu da takibe aldım görmemişim gözümden kaçmış hayret :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoş geldiniz. Umarım bir gün bir kitapta yolumuz kesişir. Görüşmek dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.

      Sil