9 Mayıs 2013 Perşembe

MART AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

 
KİTABIN ADI
Ömür Diyorlar Buna
KİTABIN YAZARI
Ayfer Tunç
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Can Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2007
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
195 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10  
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 

Halen tartışmasız, Türkiye’nin önde gelen roman ve hikayecilerinden saydığım Ayfer Tunç’un bu kitabında birbirinden güzel 22 hikaye-anlatı var. 

Sayın Tunç’un anlatılarına konu yaptığı insanların bir kısmı kısaca duyduğu hikayeler, gazete haberleri ya da örneğin Zeki Müren gibi yakından bildiğimiz isimler.

Sıcak ve çok sürükleyici hikayeler sizi yakalıyor ve anlatının derin dünyasına alıveriyor. Hikayelerin sonuna yazarın koyduğu güzel notlar onları daha da anlamlı kılıyor.

Başladığınızda elden bırakamayacağınız kitabı hikaye severlere ve Ayfer Tunç’u henüz tanımamış dostlara sevmeye başlamanın ilk adımı olarak öneririm.


2 yorum:

  1. Gerçek hayattan alınıp yazılan kitapları seviyorum.. yada bir ünlü nün otobiyogrofisi gibi kitapları mesela.. hayatlarını merakımdan ziyade o üne kavuşmak için ne gibi özveride bulunuyorlar öğrenmek yada ulaşılmaz gibi görünen ünlülerinde aslında bizler gibi insanca sıkıntıları olduğunun ayrımına varabilmek için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşkusuz, kaliteli ellerden yazılmış biyografiler, o insanları daha yakından tanımak için son derece değerli rehberlerdir.

      Sil