20 Mart 2013 Çarşamba

OCAK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2


KİTABIN ADI
Akl-ı Kemal –Atatürk’ün Akıllı Projeleri 2. Cilt
KİTABIN YAZARI
Sinan Meydan
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
İnkılap Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
2012
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
335 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
9,5/10  (Az sayıda dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 

Sinan Meydan seri kitabın 2. Cildinde Atatürk’ün tamamen deha eseri projelerinin izini sürmeye devam ediyor. Bu ciltte 4 proje var; İdeal Cumhuriyet Köyü Projesi (Atatürk ve köylü, Tarım Devrimi, Hayvan Mezarlığı şifresi vs) Halkevleri Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Demokrasi Projesi (Kadın Devrimi, Ulus tanımı vs)
Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra Türk halkın Çağdaş Uygarlık Seviyesine bir an önce ulaşabilmesi için yüce önderin çizdiği birbirinden kapsamlı ve ayrıntılı projeleri tanımaya devam edeceksiniz.
Eğer Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk genci iseniz/bunu hissediyor, kavrıyor ve önemini idrak ediyorsanız bilmek/bilgilenmek/donanmak zorundasınız.
Başkasına sözümüz yok, okumasalarda olur…

4 yorum:

  1. Mehmet Bey, Büyük Atatürk'ün değerini bilmek, onu anlamak için gerçekten derin bilgiye sahip olmak gerekiyor.. Zira ben inanıyorum ki Türk milletinin yediden yetmişe vicdan sahibi insanlar. Ancak bilgi yoksunu olursak bunun hiçbir anlamı kalmıyor! O sebeple Sinan Hocamıza ve Atatürk'ü anlatan tüm değerli saygın kişilere minnet ve şükran duygularım kendileriyle. Buradan onlara selam olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygı sevgi ve minnetimiz her zaman onlarla. Okudukça öğreniyor, öğrendikçe güçleniyoruz.
      Sevgiyle kalın.

      Sil
  2. Sıraya almak lazım okumak için

    YanıtlaSil