31 Aralık 2012 Pazartesi

YENİ YILINIZI KUTLUYORUM

Değerli blog dostlarım,

Acı ve tatlı anılarıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Daha coşkulu, daha sevinçli ve gururlu yazılar yazmayı isterdim. Ancak ülkemizin ve dünyamızın koşulları malum.

Dünyada var olmaya başladığımız 3 milyon yıl süresince dik duran kuyruksuz maymun durumundan neredeyse sadece 30 bin yıl kadar önce homo sapiens haline gelen bizler şimdi dünyayı dönüştürmenin peşindeyiz. Ama "var" olarak bulduğumuz kaynakları o kadar hor kullanıyoruz ki, yaklaşık 20 yıl kadar sonra sayımızın sadece yarısının temiz su kaynaklarına sahip olabileceğimizin farkında bile olmadan dünyayı hızla kirletiyor, ozon tabakasını deliyor ve doğal akarsularımızı barajlarla yok etmeye çabalıyoruz, direnen insanları hain ve satılmış olarak damgalayarak.

Ülkemizde ise, 90 sene önce karanlığın zincirlerini kıran çağdaş olma bilinciyle 1930’lu yıllarda demokrasi olarak kabul edilen 12 ülkeden birisi olma saygınlığına ulaşmışken, bu gün kafayı örtmenin özgürlük olduğunu savunma noktalarına düştük. 90 sene önce aç, yoksul, cahil ama gururlu bir millet iken şimdi borçlanmayı marifet kabul eden, başkasının parası ile zenginlik çalımları atan, cebini biraz daha doldurabilmek için vatan topraklarını ve ulusun 90 yıllık birikimlerini satmaktan çekinmeyen, bir çuval soğana, bir çuval kömüre, ülkenin geleceğini tehlikeye attığını düşünmeyen bireylerle, sözde varlıklı ama onursuz bir toplum haline geldik.

Ümit var mı?
Elbette…
Biz Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. Bize verilen emanet ve görev, hiçbir karanlıktan yılmamak, çalışmak, toplumumuzun geleceğini bireysel istek ve amaçlarımızın her zaman üstünde tutmak, Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini daima korumak ve savunmaktır. Bu bizim en kıymetli hazinemizdir.

Size, ailenize ve tüm ulusumuza, sağlık, barış ve aydınlık yarınlar diliyorum.

2011’i güzel bir şiirler kapatmıştık. Dilerseniz 2012’yi de yine şiirle kapatalım;


BEŞ SATIRLA

Annelerin ninnilerinden
                               spikerin okuduğu habere kadar,
yürekte, kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı,
anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık,
anlamak gideni ve gelmekte olanı.

11 yorum:

  1. Düşüncelerinizeve tüm dileklerinize yürekten katılıyorum..
    Özellikle ülkemizde ve sonta tüm dünyada!..
    2013 aydınlanma yılı olsun!Bilinçlenmenin giderek çoğaldığı, farkındalıkların yakalandığı...barış ve adaletin sağlandığı ve Cumhuriyetin yeniden kazanıldığı bir yıl olsun..

    Sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu yeni bir yıl dilerim...

    MUTLU YILLAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli kutlamanıza candan teşekkürler, sağlıklı, umutlu bir yıl olsun dileğiyle teşekkürler.

      Sil
  2. Çok doğru.. anlamak önemli gelen ve gitmekte olanı! Kötü ve kötülüklerin gideceğini, yerini tüm güzelliklere ve iyiliklere bırakacağını ümit etmek ne güzel... Gerçek olması dileklerimle nice ve de (nice) yıllara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Anlamlı ve anlamalı bir yıl olması dileğiyle

      Sil
  3. Nice umutlu ve mutlu yıllar dileklerimle,selam ve sevgiler Mehmet Bey.

    YanıtlaSil
  4. Mehmet Bey, değerli mesajınıza çok teşekkür ediyorum. Yeni yılınızı içtenlikle kutluyor tüm güzelliklerin ülkemle birlikte üzerinizde olmasını diliyorum... Tülay GÜRDAL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Candan teşekkürler. Tüm dileklerinizin gerçekleşmesini umut ediyorum.

      Sil
  5. Umutlarımızın yeşerip orman olduğu mutlu yıllar diliyorum herkese...

    YanıtlaSil
  6. Ben de yeni yılda hani mayalar tarafından aydınlanma çağı olarak kabul edilen bir dönemde bu durumdan en iyi şekilde faydalanılması dileğimle.

    YanıtlaSil