10 Temmuz 2012 Salı

HAZİRAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

KİTABIN ADI : Jules Verne – Eleştirel Bir Biyografi (Jules Verne- Eine Kritische Biographie)

KİTABIN YAZARI : Volker Dehs
KİTABIN ÇEVİRMENİ : Sevinç Altınçekiç
KİTABIN YAYINEVİ:  İthaki Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI : 2009
KİTABIN BASKI SAYISI : 1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 407 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ : 10/10

YORUM:
Blog dostlarım beni önceki yazılarım ve tanıtımlarım sebebiyle iyi bir Jules Verne okuyucusu olarak bilirler. Çocukluğumuzun muhteşem seyahat ve macera romanları yazarı olarak bizlere geniş ufuklar açan Jules Verne’in bugünlerde İthaki Yaynevi tarafından tüm romanlarının tıpkı basımları yayınlanmakta. Buna koşut olarak yayınevi tarafından Jules Verne hakkında muhteşem bir biyografi de Türkçe’ye kazandırılmış.
Halen, Jules Verne hakkında bilinen tüm bilgilere sahip en önemli uzman kabul edilen Volker Dehs’in hazırladığı bu kapsamlı biyografi, Verne üzerine bilinmeyen o denli bilgiyi bizlere kazandırıyor ki sanırım gerçek bir bilgi hazinesi.
Aile yaşamından, teknesine, seyahatlerine ve romanlarına ait detay bilgiler, yıllara göre kazançları, şehir belediye meclis üyeliği ve çalışmaları, oğluyla çatışması, yeğeni tarafından vurulması, ölümünden sonra yayınlanan 5 adet kitabına oğlu Michael tarafından yapılan editoryal müdahalelere kadar çok çarpıcı bilgiler içeren kitabı, Verne hayranları için eşsiz bir hazine niteliğinde.
Elbette bir roman değil, macera ve sürükleyiciliği de yok. Ama Jules Verne’i tanımak, dönemini keşfetmek için bulunmaz bir fırsat.
Kendine “kitapkurdu” diyeler kitap başına!

Volker Dehs (* 4. Februar 1964 in Bremen) ist ein deutscher Literaturwissenschaftler, Übersetzer und Publizist. Er gilt als Jules-Verne-Spezialist im deutschsprachigen Raum.




2 yorum: