9 Temmuz 2012 Pazartesi

MARDİN LEZZETLERİ

Üç günlük Mardin gezimizde elbette yörenin tüm lezzetlerini tatma olanağı bulamadık. Ancak görebildiğimiz ve tadabildiğimiz lezzetleri paylaşmak isterim.
Mardin meze tabağı görsel bir şölen niteliğinde.
Çok ince, (sucuktan ince) sarılmış mumbar dolması ara sıcak olarak servis ediliyor. Yine ara sıcak olarak kızartılmış içli köfte (ırok) ve haşlanmış içli köfte (ikbebet) birlikte servis ediliyor.
Salatalar nefis, cevizli ve nar ekşili.
Önemli ana yemeklerden birisi Kaburga dolması (yada kebabı). Ete dayalı olan Mardin mutfağında sayısız et yemeği var. Ova kebabı denen etli yoğurtlu yemekte harika.
Harire de önemli bir yöresel lezzet. Muhteşem bir tatlı.
Mardin’de yemek yiyebileceğiniz başlıca mekanlar; “Kaburgacı Metin Usta”, “Cerciş Murat Konağı", “Sur Restoran” ve “Rıdo”.

4 yorum:

  1. ben de rejime başlamıştın Sayın Merki, neyse... bu sayfayı hemen kapatıyoruuum :)

    YanıtlaSil
  2. O ilk iki kar eneydı oyle. Aklım fıkrım onlarda kaldı. Çok lezzetlı duruyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten meze tabağı ve kaburga kebabı görünüşleri kadar lezzetleriyle de muhteşem.

      Sil