6 Temmuz 2012 Cuma

HAZİRAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1

KİTABIN ADI : Can Ateşi (Foxfire: Confessions of A Girl Gang)

KİTABIN YAZARI : Joyce Carol Oates
KİTABIN ÇEVİRMENİ:  Elif Öztarhan
KİTABIN YAYINEVİ : Siren Yayınları
KİTABIN BASKI YILI : 2008
KİTABIN BASKI SAYISI : 1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 365 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ : 10/10

YORUM:
Blog kitap tanıtımlarımı yakından takip edenler, Joyce Carol Oates’un, en sevdiğim yaşayan romancılardan olduğunu bilirler. Yakı zamanda, yazarın birçok kitabını internetten satın aldım. Bu nedenle yaz aylarında bu yazarın birçok kitap tanıtımı olacak.
Oates, yaşadığı Amerikan toplumunu yakın gözlemesinin verdiği yetkinlikle toplumun birçok yönlerini ortaya koyan kitaplar yazıyor. Satır aralarında pek çok ilginç noktaları ve toplumumuzdan farklılıkları görüyorsunuz.
Bu kitabında, 1950’lerde Amerika’nın küçük ve sıradan bir kasabasında lise öğrencisi bazı kızların, önce ilgiyi çekmekten, sonra toplumun sert yargılarına isyandan gelişen bir çetesini anlatıyor.
Anlatıcı Maymun-Maddy (Madeliene Faith Wirtz) geçmişe yolculuk yaparak hayatında çok önemli izler bırakan bu dönemini anlatıyor. Çetenin lideri Kaltak-Ann Sadovsky önderliğindeki çete ilk döneminde bir aracı çalıp kaza yapınca, Sadovsky kendini bir islah evinde bulur. Sonrasında tekrar çetesini toplayan Sadovsky, yeni katılımlarla büyüyen çetesini bir bağımsız evde toplar. Maddy’nin bir süre sonra dışlandığı çete zamanla yasadışı işlere bulaşır ve kaçınılmaz büyük bir olayla çete dağılır. Ancak bazı yaşamlar tekrar eski haline gelemeyecek derecede dağılmıştır.
Merak ettiyseniz okuyun derim.

2 yorum:

  1. Blogunuzda gerçekten yararlı bilgiler paylaşıyorsunuz.Herhangi bir burun estetiği probleminiz olduğunda Burun ameliyat fiyatları olarak size yardımcı olmak isteriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Servis,
      birkaç gündür blogda yorumlarınızı görüyorum. Ancak ilke olarak kendisini tanıtmayan ya da blogger profilinde hakkında hiçbir bilgi bulunmayan yorumları cevaplandırmıyorum. Bu nedenle sizlerle bir şeyi paylaşabilmem için kimliğinizi belirtmeniz gerekiyor. Saygılar.

      Sil