15 Eylül 2010 Çarşamba

FARE YÜREĞİ

Sayın Volkan Akar'ın gönderdiği bu sevimli yazıyı ben de sizlerle paylaşıyorum.


Bir Hint masalına göre; Kedi korkusundan devamlı endişe içinde yaşayan bir fare vardır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür.Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de köpekten korkmaya başlar. Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde avcıdan korkmaya başlar. Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkan yok. Onu eski haline döndürür. Ve der ki; "Sen cesaretsiz ve korkak birisin. Sende sadece bir farenin yüreği var. O yüzden ben sana yardım edemem."


Ünlü yazar Shakespeare, bu konuda şöyle diyor:

İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten korkuyor.
Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için.
Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için.
Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğin kıymetini bilmediği için.
Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için.
Ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayı bilmediği için.

4 yorum:

  1. Eğer insanın daimi bir köşe notu olması gerekiyorsa hiç unutmaması gereken, Shakespeare,nin bu sözleri olması gerek sanırım.

    insanın hiçbir zaman mutlak yalnızlığa mahkum olmasına gerektiğine inanmadım, insan ancak kendisi kendini buna mahkum eder, yanlışları, yapabildileri ve yapamadıklarıyla.

    Son postlarımızın başlıkları ilginç şekilde benzeşmiş.:)

    YanıtlaSil
  2. O.K.A. MAVİ TUTKU,
    Gerçekten birbirine yakın konular yakalamışız. Şiir gerçekten çok etkileyici. İnsanın zaaflarının 500 yıldır da değişmediği ortada. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir paylaşım..Etkileyici.Kafamızı olumsuz düşüncelerden arındırıp,şimdi,burada an'da olabilmeyi başarmak gerekir diye düşünüyorum.Korku ve sevgi,birlikte var olamaz.Korkunun ecele faydası olmadığına göre..Sevgi yoğunluğuyla yaşamaya gayret göstermeli an'ı,bugünü..Teşekkürler.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ebruli,
    İnsanın zaaflarını vurgulayan ve etkileyici bir yazı. İnsanın korkularını yenebilmesi gerçekten çok önemli. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil