14 Eylül 2010 Salı

AĞUSTOS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 3



KİTABIN ADI : Bilinç Gökten Düşmedi
KİTABIN YAZARI : Hoimar V. Ditfurth
KİTABIN ÇEVİRMENİ : Veysel Atayman
KİTABIN YAYINEVİ : Cumhuriyet Kitapları
KİTABIN BASKI YILI : 2007
KİTABIN BASKI SAYISI : 1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 529 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ : 10/10
YORUM : Geçtiğimiz aylarda üstad yazarın bu konudaki ilk kitabı olan “Başlangıçta hidrojen vardı”’kitabının tanıtımını yapmıştım. Bu kitabın devamı niteliğinde, hemen hemen anlatımına kaldığı yerden devam eden bu kitap yine bitinceye kadar elden düşürülmeyecek değerde ve önemde.
Artık Dünyada kalıcı olarak var olan canlı formu için olabilecek en büyük tehlike öldürücü oksijen’in sürekli artarak canlı yaşamı yok etmeye yönelmesi karşısında “yaşam” kendisini nasıl korumayı ve sağ kalmayı başardı?
Elbette oksijeni solumayı başararak.
Görmek, bugün insan ve hayvanlar için ne derece önemli değil mi? Peki canlı form, gözü nasıl evrimleştirdi? (Kitabın kanımca en etkileyici sayfaları)
Tek tanrılı kitapların uydurmalarını yerle bir eden Darwinci evrim ile, her satırı bilgi ile dolu bu kitapla yaşamın basamaklarını ağır ağır çıkıyorsunuz keyifle, coşkuyla.
Kitabın son satırlarındaki muhteşem cümle (birebir aynı değilse de affedin); “…Şu andaki insan formu gelecek nesillerin Neanderthal’idir…”

Hoimar Gerhard Friedrich Ernst von Ditfurth (1921/10/15 -1.11.1989) Alman doktor, tv moderatörü ve popüler bilim kitapları yazarıdır.
Hoimar von Ditfurth Ekim 1921.de doğdu. Berlin ve Hamburg’da tıp eğitimi aldı. Psikoloji ve felsefe üzerine 1946’da doktora yaptı. 1948 -1960 arasında hastanelerde çalıştı. 1968’de serbest öğretim görevlisi, yayıncı ve bilimsel gazeteci oldu.
1949 yılında Hoimar Von Ditfurth, Heilwig von Raven ile evlendi. Dört çocuk sahibi oldu. Jutta , Wolf-Christian, Donata-Friederike, York-Alexander.
Oğlu Christian von Ditfurth önemli bir tarihçi, gazeteci ve yazar olarak olurken Kızı Jutta von Ditfurth politikaya atıldı.
Hoimar von Ditfurth Alman PEN-Zentrum üyesi oldu.
Kasım 1989 de Freiburg im Breisgau’da tiroid kanserinden vefat etti



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder