3 Nisan 2017 Pazartesi

MART AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5

 
KİTABIN ADI
Harita Metod Defteri
KİTABIN YAZARI

Murathan Mungan

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Metis Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
414 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
3/10

 
Murathan Mungan, geçmişte ilgiyle okuduğum bir yazardı. Eşimin, Dil Tarih tiyatro bölümünde dönem arkadaşı olması nedeniyle de ayrıca  yazdıklarına ilgi duyardım.
Bu kitabında, çocukluk anılarını, seneler içinde biriktirdiği denemeleri ve bazı fotoğrafları eşliğinde anlatıyor. O döneme ve geçmişe ilgi duyanlar için güzel bir kaynak olabilir.
Ancak, Mungan, son dönemlerde, herhangi bir siyasi yapısı olmamasına rağmen bazı çığırtkanların izinden giderek bilmeden (ya da bilerek) ülkemizin altını oymaya çalışan emperyalistlere destek oluyor. Kitabında bir yazısında dört kez ve israrla “1915 Ermeni soykırımı” ifadesini tekrarlıyor. Ne kadar edebi kişiliği de olsa benim için kabul edilemez bir beyan olduğundan, kendisinin son kez bir kitabını okumuş oldum. Sevenlerini üzmek istemem ama bundan sonra asla okumayacağım yazarlar listesine girmiş oldu.


6 yorum:

  1. Duygularınıza ve tespitlerinize aynen katılıyorum Mehmet Bey. Bu ülkenin kıt kanaat olanaklarıyla okuyup bir yerlere gelen, ve daha sonra ülkesine ve milletine ihanet eden sözde aydınlara yazıklar olsun, diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu konularda takıntılarım var ve fazlasıyla hassasım. Ne yazık ki, dışarıdan şırıngalanan bu virüsler, her zaman yayılacak organizmalar bulabiliyorlar.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  2. Ödül alma hevesine girmiş olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki pek çok saikin etkisinde kalıyorlar. duygusal nedenler de olabilir tabii ki.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  3. Geçen yıl bir solukta okuduğum bir kitap olmuştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi takıntınız olmadığı takdirde, ya da başka bir gözle kolay okunabilen bir kitap ama ifadeleri bana acı verdi.
      Sevgi ve en derin Saygılarımla.

      Sil