12 Nisan 2017 Çarşamba

MART AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 7

 
KİTABIN ADI
Bizans’ın Öteki İmparatorluğu: Trabzon (Byzantium’s other Empire: Trebizond)
KİTABIN YAZARI

Editör: Antony Eastmond

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Anamed- Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2016
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
260 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10

 
Üniversitelerimizin, giderek Anadolu uygarlıklarını araştırmaları ve eserler hazırlamaları artıyor. Kuşkusuz, tarihimiz ve arkeolojimiz açısından son derece kıvanç verici bir gelişme.
Dinsel ayrım yapmadan topraklarımızın kadim uygarlıklarını araştırmak, gelecek nesillere sonsuz bilgi aktaracak gelişmeler sağlayacak. Yayın ve çalışmalar arttıkça eldeki değerlerin korunması daha bir artacak.
Anamed’in İngiliz araştırıcıların makaleleri ve fotoğraflarından derlediği bu son derece değerli çalışma, tarih kitaplarımızda kısaca değinilen ancak sadece Fatih Sultan Mehmet tarafından tarih sahnesinden silinen bir krallıktan öteye bilgi verilmeyen, Trabzon Rum İmparatorluğu’ndan, Trabzon ilinde geriye kalan kısıtlı sayıda eserin koruma çalışmalarının derlendiği bir eser. 9 makalenin ve çok sayıda fotoğrafın yer aldığı bu eser, tarih, Bizans ve Trabzon meraklılarının mutlaka kitaplığında bulunması gereken bir değer.
Eser kapsamındaki bilgiler, 24 Haziran-18 Eylül 2016 tarihleri arasında Anamed’de açılan “Bizans’ın Öteki İmparatorluğu Trabzon Sergisi”nde de yer almış.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder