30 Ocak 2017 Pazartesi

2016 YILINDAKİ YORUMLARIYLA ARMAĞAN KAZANAN YORUMCULARIM

Bloğumu eskiden beri izleyenlerin bildiği bir gizli yarışmam var. Adına, “blogda devamlılık ödülü” diyebileceğimiz bu ödülü, yıl içerisinde bloğa (birkaç senedir, “Sözler” ve “Birlikte Yürüyoruz” bloklarına yapılan yorumları da dahil ediyorum) en çok yorum yapan 3 yorumcuma kitap hediye ediyorum.

Blog sahiplerine en güzel armağanın yazısına yapılan yorum olduğu bir gerçek. Emek verilerek yazılmış ve resimlerle süslenmeye gayret edilmiş bir yazının izlendiğini ve okunduğunu bilmek yazan için büyük bir keyif. Bu anlamda,  yazıya yorumla yapılan katkıları  coşkuyla karşılıyorum. Yıl içerisinde elimden geldiği kadar, izlemeye aldığım bloglarda hoşuma giden yazılara, fotoğraflara yorum yazmaya gayret ediyorum. Yorum yazmadan sadece okuduğum veya baktığım yazılar da var elbette. Ama yorumu “blog sahibinin emeğine karşı verilmiş bir ödül” olarak yorumladığım için mümkün olduğunca çok sayfada iz bırakmaya gayret ediyorum. İlaveten Twitter ve Google+ yoluyla da bir çok yazımı ve sevdiğim yazıları paylaşıyorum. İki yıldır da ayrıca, Pinterestteki köşeme beğendiğim yazıları aktarıyorum.

Gelelim 2016 yılı yorumcularıma;

Elbette ismini gizleyerek hakaret ve aşağılama ifade eden yorumlar az da olsa hala geliyor. Ama son üç yıldır çokça gelen bu “adsız” yorumlar bu sene oldukça azdı. Bu “adsız” yorumları özellikle silmiyorum. Bu tür yorumlara yıl içinde –aslında- hak ettikleri  biçimde cevap vermemeyi ,sürdürdüm. İsmini ve kimliğini gizleyerek yorum yapanları, “Başkalarına saygılı ve blog dünyasına uygun olmayan kişiler” olarak kabul ediyorum. Yorumlarını, kimliklerini saklamadan yapan herkese ise –görüşleri ne olursa olsun- sonsuz saygım vardır, yeter ki, tartışmaya uygun ve seviyeli üslup kullansın, mutlaka yazılarımda eleştirilecek konular yorumlar ve kelimeler olacaktır, çok doğal, hatta beğenmese de farklı bir biçimde ifade etme özgürlüğüne bundan sonra da–saygısız üslup kullanılmadıkça ve değerlerime hakaret edilmedikçe- yer vermeyi sürdüreceğim.
Bu seneki kazanan yorumcularımı , seçkin edebiyat kitaplarıyla ödüllendireceğim.
Gelelim kazananlara; 2016 yılında en fazla yorum yaparak “blogda devamlılık ödülü” kazanan yorumcularım:

1
Sezer Eser Perker
49 yorum
2
Tülay Gürdal
43 yorum
3
Esin (İzler ve Yansımalar)
33 yorum

Saygıdeğer tüm diğer yorumcularıma da tekrar teşekkür ediyorum. Şimdi sıra geldi armağanlara;
Ödül verme biçimimi 2014 yılında olduğu gibi uygulayacağım. Kazanan yorumcularım kendi ödüllerini kendileri belirleyecekler. Kitap konusunda hiçbir kısıtlamam bulunmamakta. Ya doğrudan bir kitap ismini, yazarı ve yayınevini belirleyerek isteyebilecekler ya da bir yazar ismi seçerek onun herhangi bir kitabını isteyebilecekler. (Umarım piyasadan bulabileceğim kitaplar olacaktır) Kazanan yorumcularım güncel kargo adreslerini ve belirledikleri armağanlarını bilgehanmerki@hotmail.com adresime lütfen iletsinler.


2017 yılında her şey gönlünüzce olsun, değerli yorumlarınızla beğeni ve eleştirileriniz bana yol göstermeye devam edecek. Elbette 2017 yılı sonunda da yine kazananlar olacak. Sevgiyle kalın.

8 yorum:

  1. Merhaba Mehmet Bey,

    Okuyarak bilgilenmemin yanı sıra ödüllenmek, benim için ayrı bir heyecan oldu teşekkür ederim. Bunun yanında biraz da utandım dersem ayıp olur mu, bilemiyorum. Zira yorum yaparken karşılığında ödül almak beni aynı zamanda mahcup da etti... Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınız bloğuma renk katıyor. Yorumların, yazının ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyorum. Elbette yıl içinde en çok katkıda bulunanların ödüllendirilmesi gerekir diye düşündüğümden seçimini bekliyorum.
      Sevgi ve enderin saygılarımla.

      Sil
  2. Yorum yapanları kutluyorum bu sene sonu bu listede kendimi de görmeye niyet ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum ve 2017 için bekliyorum.
      Sevgi ve enderin saygılarımla.

      Sil
  3. Merhaba Mehmet Bilgehan Bey,
    Her zaman ki gibi çok zarifsiniz, bloğunuzu da istikrarlı bir şekilde disiplinli ve ilkeli tutumlarınızla sürdürüyorsunuz. Her yazınıza yorum bırakamasam da, yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum ancak kesinlikle bir karşılık bekleyerek yapmıyorum bunu. Kitap ödüllerin en güzeli ve listenizde beni de ödüllendirmenize çok teşekkür ederim. Tülay hanım gibi ben de hem mutlu, hem de biraz mahcup oldum.
    Yorumlar blogger için motivasyon amacıyla önemli ancak inanın bu bir bloğun izlenip izlenilmediğinin bir kriteri değil. Her zaman popüler olan şeylere ilgi çok 'gibi' görünse de hepsi geçicidir, abartılı izleyici sayıları niceliksel görünmenin ötesinde değildir. Nitelikli bloglar ise oldukça azdır. Büyük emek vererek hazırladığınız yazılarınız (toplumun eksiği olan tarih, kültür ve sanat bilgilerine dair aradıkları pek çok şeyi bulabilecekleri ) başlı başına birer kaynaktır. Lütfen yazmaya devam edin. Ödüller için tekrar teşekkürler, iyi haftalar dilerim. Esenlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi bir kaç çok değerli blog dostunun azimli ve sürekli yorumları şimdilik blog yazarlığında devam etmemi sağlıyor. Sizlerin yazılarınızdan da çok yararlandığım gibi okuyamadığımda eksiklik duyuyorum. birlikte blog dünyasını bir çizgiye getirmemiz gelecek yazarlara yeni bir yüksek çıta vermemizi sağlayabilir.
      İlginiz ve desteğinizin sürmesi dileğiyle saygılar sunuyorum.
      (Listenizi en kısa zamanda değerlendireceğim)

      Sil
  4. Bilgehan Bey, utandım ama şimdi, 2016 için de hediye belirlediğinizi bilmiyordum. Siz güzel güzel yazıyorsunuz, bilgilendiriyorsunuz, paylaşıyorsunuz; bize de okuyup faydalandığımızı belirten yorumları yapmak kalıyor:) Çok teşekkürler, saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emeğin ve kişisel zamanınızdan ayırdığınız anların ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Seçiminizi en kısa zamanda bekliyorum.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil