5 Nisan 2016 Salı

VİLLA CASTİGLİONE, İMPRUNETA



Floransa şehir gezimizi tüm gün üzerinden tamamladıktan sonra şehir için otellerin sezon sebebiyle hem yüksek fiyatlar vermeleri ve hem de ertesi gün Empoli,Vinci ve Livorno gibi fazla uzun olmasa da girip çıkacağımız çok yer olacağından kolay hareket edebileceğimiz bir konaklama için küçük İmpruneta kasabasını seçtik.


İmpruneta, Floransa’nın güneyinde 15.000 nüfuslu küçük bir kasaba. Yaklaşık 14 kilometrelik bir yolu var ama dar ve hız kısıtlamaları nedeniyle yarım saat kadar sürüyor. Bu kasabadaki “Villa Castiglione” adlı bir oteli seçmiştik. Booking.com’da (8,7) gibi oldukça büyük bir beğeni toplayan bu mütevazi otel gerçekten güzel bir dinlendirici bir oteldi. Kırsal alanın nimetlerinden faydalanacak biçimde oldukça büyük bir arazi üzerinde kır evi gibi inşa edilmiş. Hafif yükseltisi nedeniyle uzaktan Floransa manzarasına da hakim.


Çevre ormanlık alanda güzel yürüyüş yollarına sahip. Otel oldukça güzel dekore edilmiş. Floransa’nın sanatsal duyguları dekorasyonda hakim.




Çevrede restoranlar olmakla birlikte, otelde oldukça sade bir menüden yemek seçtiğimiz takdirde akşam yemeği hazırlayabileceklerini ifade ettiklerinden ve menü fiyatlarının makul restoran fiyatlarında olduğunu görünce bütün gün süren şehir gezisinin yorgunluğuyla otelde kalmayı tercih ederek akşam yemeğini alıp otelde dinlenmeye çekildik.





 Sabah kahvaltı öncesi güzel ve kısa bir yürüyüşle Toskana kırsalını tanımak güzeldi.


4 yorum:

  1. Masal kitabında geziyormuşum gibi hissettim. Çok güzel... Saygılar Mehmet Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı, çok beğendiğimiz otelleri de yazıyorum ama sonuçta bunlarda gezinin birer parçası. Aslında otel ve otelcilik konusunda edineceğimiz ilginç bir kültüre sahipler.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  2. Çok güzelmiş banyoya bayıldım... nefis... tablolarda şahane... ne iyi etmişiniz gitmişiniz... selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu hanım, sizin gibi estetik bakış ve görüş düzeyi yüksek olanların çok bayılacağı bir mekandı. Siz orada belki bir 500 mükemmel fotoğraf yakalayabilirdiniz.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil