7 Nisan 2016 Perşembe

MOUSEO LEONARDİANO, VİNCİ

 
Leonardo’nun kentteki ilk izlerini keşfetmek için Leonardo Müzesi’ne giriyoruz. Leonardo için kendi memleketinde adına bir müze ithaf etme fikri ilk kez ölümünün dörtyüzüncü  yılı anmaları sırasında 1919’da doğmuş.


Conti Guidi tarafından bağışlanan kalede 1939-1942 yılları arasında yapılan restorasyon çalışmalarından sonra 15 Nisan 1953’de IBM firmasının desteğiyle müze açılmış. Müze 1983 yılında bugünkü binasına geçmiş. Kentin kalesinin bazı bölümlerinde de malzeme ve makineler için ek bölümler yapılmış.


Müze büyüme ve yenileme çalışmaları kapsamında yeni erişim rotaları düzenlenerek Conti Guidi kalesi ve Palazzina Uzielli binası ile birlikte sanatçı Mimmo Paladino tarafından 2006 yılında son düzenlemeler yapılmış.

2008-2010 yılları arasında da ilave tadilat işlemleriyle tekerlekli sandalye kullanan ziyaretçiler için düzenleme işlemleri tamamlanmış ziyaret alanları genişletilmiş ve tarihçiler, mühendisler ve dijital modelleme uzmanları arasında yakın işbirliği sayesinde modernize işlemleri tamamlanmış.

Müzenin bu bölümünde Leonardo ustanın çok sayıda çizimi ile bu çizimlere göre yapılmış örnek modeller sergileniyor.






















Müze hakkında daha geniş bilgi için;

http://www.museoleonardiano.it/eng

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder