10 Ocak 2014 Cuma

CORDOBA MAGRİP EVİ ( Casa Arabe) VE ÇİÇEKLİ SOKAK (Calleja de las Flores)

Cordoba’nın eski şehir kısmında, az zamanımızı değerlendirmek için oldukça hızlı bir şehir turu yaptık. Bazı mekanlara ne yazık ki zaman ayıramadık. Sadece Kurtuba Camisi’ne gide yol üzerindeki birkaç şirin mekana uğradık.
Arap Evi ya da Magrip Evi olarak tanımlanan ev Endülüs döneminden kalma bazı orijinal malzemeleri yanı sıra aslına yakın dekore edilerek bir kültür evi olarak faaliyete geçirilmiş.

Meraklısına broşürü: Casa Árabe - Córdoba (brochure)



Çiçekli sokak ise ilginç girişi ile çok hoş ve küçük bir mekan. Ayak üstü uğranabilecek bir yer. Köşesinde Türkçe de dahil tüm dillerde yazılmış tanıtıcı yazıları olan bir hediyelik eşya dükkanı var. İçinde arka kısmında 30 metre derinliğinde ve Emevilerden kalma bir sarnıç var. Görmeniz herhangi bir ücrete tabi değil. Sorduğunuzda hemen yerini gösteriyorlar




8 yorum:

  1. Buralarda yaşayan halk var mı?
    O ne güzel sokaklardır öyle..
    İçim açıldı...

    Gezmeye devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse evlerin tümü kullanılıyor. Bazısı müze tarzında. diğerleri de ya dükkan ya da konut.
      Bu eski şehirler gerçekten yaşamaya devam ediyor. Sevgiler.

      Sil
  2. Merhabalar;
    Çok beğendim ben bu çiçekli sokağı. İnsanda hoş bir izlenim bırakıyor ilk bakışta bile. Kim bilir gidip görsem daha ne kadar çok seveceğim. Oraların dokusu bir başka. Öyle bir yerde yaşamak isterdim doğrusu. Şanslı görüyorum oranın insanlarını. Huzurlu gibi epey. Ayrıca yine desenli seramikler ve objeler de pek güzel. Yeni yerler keşfediyorum sayenizde. Pek güzel oluyor. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamı güzelleştiren küçük ayrıntılar değil midir? Bu güzel hoşluklar ve dediğiniz gibi en önemlisi toplumsal huzur en önemlisi galiba. Seramik, Endülüs'ün vazgeçilmezi, hemen her yerde, hatta apartman girişlerinde bolca kullanılıyor. Değerli yorumunuza sevgiler, saygılar.

      Sil
  3. Mehmet Bey.. bu resimler gerçekten harika ve insana yaşama sevinci veriyor.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten yıllar öncesinin değerlerinin bir şekilde korunmuş olması ve insanların bu mirasa gösterdiği saygı insanı bir insan olarak çok gururlandırıyor. Sevgi ve saygı ile

      Sil
  4. Fotoğraflara bayıldım Mehmet Bey... Harika, cıvıl cıvıl..yaşamak duygusunu perçinliyor...sayenizde uzak diyarları geziyoruz Mehmet Bey..teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamın güzelliği ayrıntıda gizlidir, ne yazık ki ancak başkasındaki güzellikleri görünce farkında olabiliyoruz. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil