3 Ocak 2014 Cuma

CORDOBA

Kurtuba olarak da bilinen Cordoba şehri, Sevilla’dan yaklaşık 143 kilometre uzaklıkta bir başka Endülüs şehri. Gezimizde artık sona yaklaştığımızdan bir anlamda Malaga’ya dönüş yolundayız. Akşam Malaga’da olacağımızdan ve Cordoba’ya tam gün ayırabilmek için sabah Sevilla’daki otelimizden erken çıkıyoruz.
Yaklaşık 2 saatlik yolculuktan sonra Guadalqivir kıyısında ve vadi ortasındaki Cordoba’ya ulaşıyoruz. Cordoba’nın nüfusu yaklaşık 350.000 civarında. Tarihi merkezin sokakları o kadar dar ki bir park yerine ulaşabilmek için koca münibüsle bu dar sokaklarda bir süre zaman kaybediyoruz. Şehrin bu eski kısmı 1984’de Unesco Dünya Mirası listesine alınmış.
Hedefimiz, şehrin en önemli gezi noktası olan Kurtuba Camisi olduğundan sokakları biraz hızlı dolaşıyoruz.
Birkaç tane çok güzel gezi noktası var ki bunları ileride anlatmadan geçemeyeceğim. Yine daha fazla vakiy ayıramadığımıza üzüldüğüm bu şehrin Adana, Hatay ve Konya ile kardeş şehir olduğunu söyleyeyim. Diğer kardeş şehirleri de Buhara, Fas, Kayravan (Tunus), Mancester, Şam ve Bourg-en-Bresse (Fransa)




2 yorum:

  1. Cordoba denince aklıma "Ay kocaman at kara torbamda zeytin kara bilirimde yolları varamam kordobaya" diye zülfü livanelinin müziğini yaptığı lorca'nın şiiri gelir hep...
    yine güzel yerler gezmişsiniz devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki öyle akılda kalıcı olmuş ki hemen hatırlatıyor. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil