8 Ocak 2014 Çarşamba

2013 YILINDAKİ YORUMLARIYLA ARMAĞAN KAZANAN YORUMCULARIM

Bildiğiniz gibi eski senelerde, yıl içinde en çok yorumda bulunan yorumcularıma kitap hediye ediyordum. Bu sene, dün bahsettiğim gibi yıl içinde bloglarıma 60 farklı izleyicimden 534 yorum geldi. Zaman ayırıp ilgi gösteren, destekleriyle beni onurlandıran tüm yorumcularıma sonsuz teşekkür ediyorum.
(Elbette ismini gizleyerek hakaret ve aşağılama ifade eden yorumlarda gelmekte. Bu yorumları özellikle silmiyorum. Çoğuna yıl içinde cevap vermemeyi sürdürdüm. İsmini ve kimliğini gizleyerek yorum yapanları, saygılı ve blog dünyasına uygun kişiler olarak kabul etmiyorum. Yorumlarını, kimliklerini saklamadan yapan herkese ise sonsuz saygım vardır, yeter ki, tartışmaya uygun ve seviyeli üslup kullansın)
Bu sene, üzülerek ifade edeyim ki, “Ankaralı Gezginler” grubu kendini kapatma kararı aldı. Ankara ve Gezgin grubu ileride iki ayrı oluşum halinde yollarına devam edecekler. Bu nedenle de gezi yazılarıyla ilgili bir çalışma, daha doğrusu kitap çalışması yapılmadı.
O sebeple bu seneki yorumcularımı , seçtiğim seçkin edebiyat kitaplarıyla ödüllendireceğim.
Gelelim kazananlara; 2013 yılında en fazla yorum yaparak ilk 3 sırayı alan yorumcularım:

1
Mavi Balon
150 yorum
2
Tülay Gürdal
59 yorum
3
Esmir
21 yorum

Saygıdeğer yorumcularıma tekrar teşekkür ediyorum. Gelelim armağanlara;
Yorumcularıma, çok sevdiğim, dünya edebiyatının en seçkin 3 isminden 3 ayrı kitap hediye ediyorum;
Mavi Balon’un hediyesi: İSABEL ALLENDE’den MAYA’NIN GÜNLÜĞÜ, (Mavi Balon’un yorum sayısının fazlalılığı sebebiyle ayrı bir hediyesi olacak. Yalnız bunu buradan açıklamayacağım. Hem kendisine bir sürpriz olsun hem de ileride açıklamak isterse değerli yorumlarıyla birlikte bloğunda izleriz)
 Tülay Gürdal’ın hediyesi: JOSE SARAMAGO’dan ÇATIDAKİ PENCERE
 Esmir’in hediyesi: JOYCE CAROL OATES’dan DUL KADININ ÖYKÜSÜ.
Kazanan yorumcularıma 2 küçük notum var; birincisi, eğer armağan kitaplar ellerinde var ise ve/veya okumuşlar ise lütfen bildirsinler, aynı yazardan farklı bir kitap göndereceğim. İkinci küçük notum da güncel kargo adreslerini bilgehanmerki@hotmail.com adresime lütfen iletsinler.

2014 yılında her şey gönlünüzce olsun, değerli yorumlarınız destek ve eleştirileriniz bana yol gösterici olacak. Elbette bu yıl sonunda yine kazananlar olacak. Sevgiyle kalın.

12 yorum:

  1. bu uygulamayı da bilmiyordum kazanan arkadaşları tebrik ediyorum harika birşey olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, 2014 değerli yorumlarınızı paylaşarak yeni adaylardan olabilirsiniz.
      Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

      Sil
  2. 2014 'te daha çok yorum bırakayım o zaman , hepsi çok özel kitaplarmış çünkü ...Keyifle okusun kazanan arkadaşlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laf aramızda, geçen sene 7. sıradaydınız. 2014 için destek bekliyorum. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  3. Merhaba,
    blog yazınızı blog kumanda panelimde gördüğümde bir kitap tanıtımı dedim ve tıkladım..
    Yazıyı okudukça gördüm ki bu bir armağanmış...
    Öncelikle hani sonunda kitap kazanmak olsa da bu sene devamlı olarak blog sayfanızı okuduğumda fark ettim ki o kadar çok şey öğrenmiş olmuşum ki şaşırdım..
    Gezdiğiniz yerleri anlatan yazılarınızla inanın bende gezdim hatta biraz da kıskanarak :)
    tanıttığınız kitapları okudukça yeni yazarlar keşefettim.
    Hele o bilgi içeren yazılarınız en güzel aklımda kalan uzay aracı için akaryakıt tankının neden tren yoluna sığacak şekilde yapıldığıydı..

    böyle bir teşvikle de olsa yazılarınız okuduğum için çok memnunum..
    İnsanlara kitap okumasını aşılamak zor ama küçük bir takım teşviklerle bunu ortaya çıkarabilmek çok güzel.
    bu sene yine okumaya, yorum bırakmaya devam
    Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şeniz,
      En çok yorum yapan yorumcum olduğun için teşekkürlerimi sunuyorum. İzlemeniz ve tüm değerli yorumlar en büyük destekçim. Faydalı olabilmek benim için büyük mutluluk.
      2013 ile bitmiyor tabii, 2014'te de devamını diliyorum. (Adres teyidiniz ulaştı-teşekkürler)

      Sil
  4. Ben de bunu kaçırdım neyse ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatlar bitmez, bu sene umarım. Sevgiler, saygılar.

      Sil
  5. Merhaba Mehmet Bey...

    İnceliğinize ve uygulamanıza hem şaşırdım, hem de çok özendim. Ne kadar güzel.. Bu güzel'e dahil olmuşum ya.. vallahi bu daha da güzel.. :) Hem okudum hem de ödüllendirildim.. Çok teşekkür ederim. Saygılarımla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın ilginize, desteğinize ve sene içindeki tüm yorumlarınıza ben teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. (Adres mesajınız ulaştı)

      Sil
  6. "Armağanınız var "duyurunuz beni şaşırtmıştı...'acaba neden hak ettim' sorusunu sormuştum kendime. Bu postunuzu yeni görüyorum Mehmet Bey. Meğer bu yıl de, 'yorum' sıralamasında açık ara farkla 3. olmuşum.) İlk 3 e girebilmeyi başarabilmişim ben de:)

    Bu sene blog okumalarıma, araya aldığım başkaca sanatsal etkinliklerimden dolayı, biraz zor yetişiyorum gördüğünüz gibi!. Her yazınıza yorum bırakamasam da öncelikli okuduğum bloglar arasında olduğunuzu bilmenizi isterim. Sizi kutluyorum temponuzdan dolayı. Profesyonel iş hayatınızın yanı sıra hem gezip sonrasında yazmanızı, bir yandan hiç aksatmadan kitap okumanızı ve tüm bunları harmanlayıp gezi kitapları için de yazılar yazmanızı. Birey olarak diğer sorumluluklarınızı vs. düşününce, tebrik ediyorum sizi.

    "DUL KADININ ÖYKÜSÜ" beni 'JOYCE CAROL OATES' ile tanıştırmış olacak... Daha önce okumadığım bir yazardı.. Bu ince jestiniz adına çok teşekkür ederim Mehmet Bey. ..

    Sayfanızı her ziyaret ettiğimde, nitelikli, eğitici, bilgilendiren paylaşımlarınızla pek çok yeni bilgi ile ayrılıyorum. 2014'de de nice güzel seyahatleriniz ve anlatacaklarınız olsun bizlere..

    Size ve ailenize verimli, güzel bir yıl ve iyi haftalar dilerim..
    Esen kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yorumlarda farklı iki isimle yorum yaptığınızı sonradan farkettim. toplamda sıralama değiştirmediğinden önemsemedim. (Yani yorumlarınız aslında 21 değil 33)
      Değerli ve devamlı yorumcularımın farkındayım, değerli yorumlarınızla bloğuma büyük destek oluyorsunuz. Sizlere değerli destekleriniz karşılığı naçizane bir armağan verebilmek güzel bir şey. Tekrar teşekkürler.
      Hediyeniz olan kitap, Joyce açısından çok özel bir kitap. Okuduğunuzda göreceğiniz gibi bir roman değil. Umarım bu değerli yazarı seversiniz ve roman ve hikayelerini de okursunuz.
      İlginize ve desteğinize saygı ile...

      Sil