31 Ekim 2013 Perşembe

JARDİN BOTANİCO-HİSTORİCO LA CONCEPTİON (MALAGA TARİHİ BOTANİK PARKI)

Malaga şehrinin önemli gezi noktalarından birisi de kısaca “La Conception” olarak anılan Botanik Parkı. Şehrin nispeten kuzeyine düşen ve eski şehir merkezine hayli uzak olan parka kendi aracımızla gittiğimiz için ulaşımı konusunda bir bilgim yok. (İnternette 2 numaralı otobüs ile kolayca ulaşılacağı söyleniyor) 

Bu mekan ilk kez 1855 yılında Marki De Casa Loring ve karısı tarafından özel köşkleri etrafında oluşturulmuş geniş bir bahçe. Daha sonraki sahipleri olan Echeverria-Echeverrieta ailesi tarafından 1911 yılında genişletilmiş. 1943 yılında kültürel hazine statüsüne alınmış. 1990 yılında Malaga Şehir Meclisi tarafından kurumsal botanik bahçesi haline getirilmiş ve 20 Haziran 1994’de halka açılmış.

Yürüyüş yolları ve önemli noktaların gösterildiği broşürü ile yaklaşık 1 saatlik zaman dilimi içerisinde gezilebiliyor. Ama daha sıcak mevsimlerde ağaçların gölgesinde çok daha uzun bir zaman geçirilebilir. Dünyanın neredeyse tüm kıtalarından getirilen bitkilerin oluşturduğu park özenle korunuyor. Girişte bir büfe WC ve hediyelik eşya dükkanı var. Giriş ücreti 5.20 Euro. İyi seyirler dilerim. (Tripadvisor’da yorumlarda oldukça beğeniliyor.)

























4 yorum:

  1. Ne bir cafe ne bir seyyar satıcı yok ne kadar güzel. bu sene izmir furanın hali berbattı panayır bile değildi seyyar satıcı fuarı olmuştu resmen şimdi buaraları görünce yurdumun güzelliklerini doğru düzgün kullanılmamsına içim acıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, son derece sade ve sadece içerideki küçük bir dükkanı yeterli görmüşler.

      Sil