9 Kasım 2012 Cuma

ODESSA İZLENİMLER – 4

COLONNADE

Limana tepeden bakar vaziyette sanatsal bir yapı. Vorontsov sarayı üslubunda. Özellikle şehir manzarası izlemek için gidilebilecek bir yer.
KAYNANA KÖPRÜSÜ

Colonnade’ın hemen altında iki tepeyi birleştiren bir metal köprü. Özelliği ise korkuluk demirlerine asılmış sayısız kilitten geliyor. Özellikle evlenen çiftler ya da dilek tutanlar tarafından kullanılıyor. Köprünün hemen bitiminde kalp biçiminde yapılmış metalden bir yapıda da yine sayısız kilit asılı.





ATLAS EVİ

Yolun devamında hemen sokak içinde bir binanın alt köşesine sırtında dünyayı taşıyan mitolojik dev atlas’ın bir heykeli yapılmış. Yaklaşık 3-4 metre yüksekliğindeki heykel yapıya ilginçlik katıyor.



 
SANAT MÜZESİ

Şehrin kuzeyinde Sofievska caddesi üzerindeki şirin bina Sanat Müzesi yapılmış. Ancak gittiğimiz gün binada temizlik yapıldığı için kapalıydı. Görme şansı bulamadık.

DERİBASSİSKAYA CADDESİ

Şehrin en önemli ve hareketli caddesi. Üzerinde şehir parkınında bulunduğu cadde üzerinde sayısız kafe var. Özellikle geceleri çok hareketli cadde çok sayıda marka dükkana da sahip.


ŞEHİR MÜZESİ

Derbassiskaya caddesini kesen ve parka çok yakın Gavannaya caddesi üzerindeki bu müze 3 bölümden oluşuyor. Her bölüme ayrı giriş ücreti alınıyor. Biz, şehrin kuruluş bölümü ile savaş müzesi kısımlarını gezdik. Ama bahçe içindeki savaş müzesi kesinlikle görülmesi gereken bir müze. 2. Dünya savaşı ve Partizanlarla ilgili görsel malzemeler çok etkileyici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder