16 Nisan 2012 Pazartesi

ŞUBAT AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 8

KİTABIN ADI:  Deli Yeşil (Freaky Green Eyes)

KİTABIN YAZARI : Joyce Carol Oates
KİTABIN ÇEVİRMENİ : Alev Bulut
KİTABIN YAYINEVİ : Can Yayınları
KİTABIN BASKI YILI : 2010
KİTABIN BASKI SAYISI : 1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 174 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ 10/10

YORUM:
Bir yaşayan efsanem J.C.Oates kitabı ile karşı karşıyasınız.
(Kanımca) Tartışmasız yaşayan en büyük Amerikan (ABD) romancısı. Roman ve hikayeleri sarsıcı derecede etkili. Özellikle Türkçe’ye çevrilmiş, ancak yeni baskısı olmadığı için her kitabevinde bulamayacağınız “Kara Su”yu mutlak okumanızı öneririm.
Bu kitapta, tipi bir Amerikan ailesinde 14 yaşındaki Francesca’nın ağzından anlatılan romanda, küçük kız kardeşi, üvey ağabeyi, annesi ve zamanının süper sporcusu, yakışıklı ve spor yorumcusu babadan oluşan ailedeki, gittikçe derinleşen çatlak, çelişkiler, olaylar, kendine Franky diyen Francesca’nın yaşadığı dram anlatılıyor.
Joyce Carol Oates’u daha önce hiç okumayanlar için dahi ilginç sayılabilecek kitabı okuyarak tanımanız ilginç olacaktır.


Joyce Carol Oates (born June 16, 1938) is an American author. Oates published her first book in 1963 and has since published over fifty novels, as well as many volumes of short stories, poetry, and nonfiction. Her novel them (1969) won the National Book Award, and her novels Black Water (1992), What I Lived For (1994), and Blonde (2000) were nominated for the Pulitzer Prize. As of 2008, Oates is the Roger S. Berlind '52 Professor in the Humanities with the Program in Creative Writing at Princeton University, where she has taught since 1978.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder