3 Mayıs 2010 Pazartesi

CEZALARDA CAYDIRICILIK


Sevgili Burhan Bursalıoğlu hocamın, geçen hafta sitesinde yazdığı, cezaların caydırıcılığı ve idam üzerine ilginç bir e-mail sohbeti gerçekleştirdik.
Değerli hocam, sohbetimizin kalıcı olması için bu görüşmeyi bir röportaj haline getirmiş. Ortaya çok hoş ve güzel bir yazı çıkmış.
Kendisine bu röportaj için çok teşekkür ediyorum. Röportajın tam metnine ulaşmak için, yandaki blog listemden ya da www.burhansev.com adresinden ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Bilgilendirici,verimli bir röportaj olmuş.Emeğinzie sağlık.Ben idam cezasını onaylayanlardanım.AB istedi diye öyle davranamayız.Tabiki hukuk sisteminin de doğru işlemesi önemli bu konuda.İdam edip ,sonrasında suçsuzluk kanıtlanmamalı.Hanımın Çiftliği dizisinde geçiyordu konu geçen gün.Kız erkekle evlenmek istiyor,erkek hayır cezası şu evlenemeyiz diyor.O kadar zaman önce bile caydırıcı cezalar varmış ki hayır diyebiliyor çocuk.Şimdi öyle mi.Karmakarışık her şey.Emeğinize sağlık tekrar..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mehmet bey..Uyarınız için çok teşekkür ediyorum. O yazıyı Recep Yeşil arkadaştan aldım kimin olduğunu sormadım çünkü biliyordum ki yazıları hep kendine ait.. Ve üzüldüm güvenecek kimse yokmu diyorum artık.. Tekrar teşekkürler. Sevgiyle kalınız..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ebruli,
    Ne yazık ki 28 senedir hukukun içinde birisi olarak hukuk sorunlarını en yakından yaşayan birisiyim. Yasama organının, uygulayıcılara danışmadan sadece politik çıkarlar için yaptıkları yasalarla ülkemiz bu hale geldi. Cezaların caydırıcı olmaması bugünlerde suç patlaması yaratmış durumda. İnanması belki güç ama şu anda cezaevleri haddinin üstünde dolu olduğu için pek çok suçtan verilmesi gereken tutuklama kararları hayata geçirilemiyor. Yargının bu sorunları devam ederken, iktidarın yüksek mahkemeleri hedef alan ve tamamen gerçek sorunların dışında dolaşması bizleri üzüyor. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ege,
    Benim de zaman zaman hataya düştüğüm yazılar oluyor. Elden geldiğince, yazıları gerçek sahiplerinin isimleriyle tanıtmakta yarar var. Dostlukla kal...

    YanıtlaSil